CİDDİGAZETE

AKP'nin seçim broşürünü almadığı için yandaş medyanın ve troll hesapların hedefi olan İYİ Parti Pendik kurucu eski üyesi Mine Koraş dün gece gözaltına alındı. Daha sonra Koraş'a ait olduğu iddia edilen twitter hesabından altı yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği belirtildi.

Havuz medyası ve troll hesaplar, dün gün boyunca Mine Koraş aleyhine haber ve ağır küfürler içeren paylaşımlar yağdırdı. Gece gözaltına alınan Mine Koraş, sağlık kontrolünden sonra polis merkezine götürüldü. Geceyi karakolda geçiren Koraş, sabah savcı karşısına çıktı. Cumhurbaşkanına hakaret edilen hesabın İzmir'den bir kullanıcıya ait çıkması üzerine Mine Koraş, "denetimli" serbest bırakıldı.

Mine Koraş, Cumhurbaşkanına hakaret edilen Twitter hesabının kendisine ait olmadığını açıklamasına rağmen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in profesyonel danışmanı Murat İde tarafından ağır dille eleştirildi. Parti genel merkezi ve İstanbul il yönetiminin yalnız bıraktığı Mine Koraş'a parti tabanında yer alan MHP kökenli isimler sahip çıktı.