Terör örgütü PKK'nın İmralı'daki elebaşı Abdullah Öcalan'ın İstanbul yarınki İstanbul seçimlerine ilişkin çağrıda bulunmasının Anadolu Ajansı tarafından servis edilmesinin ardından bir skandal da TRT'de yaşandı. TRT Kürtçe kanalı, Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan asker katili kardeşi Osman Öcalan’ı ekrana çıkardı.

PKK'nın eski yöneticilerinden olan ve binlerce insanın ölümünden sorumlu tutulan Osman Öcalan TRT Kurdi’de yaptığı açıklamada ağabeyi Abdullah Öcalan’ın İstanbul seçimleriyle ilgili çağrısını yineledi.

TRT Kurdi’nin yaptığı haber, “Abdullah Öcalan İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun” diyerek başlarken, mikrofon uzatılan Osman Öcalan, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” dedi.

“CHP KÜRTLER'E YAKIN OLMADI”

“CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” diyen asker katili Osman Öcalan, CHP’yi suçladı ve Kürtlerin Abdullah Öcalan’ı dinleyeceklerini iddia etti.

Kırmızı bültenle aranan Öcalan, “Kürtler, Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz ne Türkiye’ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer, güzel bir yer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bir yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı" diye konuştu

Terör yuvası Kandil’in kendi meşruiyetini kaybettiğini dile getiren Osman Öcalan, "Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın birçok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötü de olsa kesin olarak meşru değildir. Ve Kürtleri hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor” ifadelerini kullanıyor.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 2015 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gizli bir yazı gönderip Osman Öcalan'ın, 1986-2003 arasında gerçekleşen silahlı terör saldırılarından sorumlu olduğunu hatırlatarak, hakkında iade talepnamesi düzenlenmesini, ayrıca kırmızı bülten hazırlanıp yakalandığında iade edilmesi için gerekli evrakların hazırlanması istemişti.

Diyarbakır Başsavcılığı ise sekiz ayrı suçtan ötürü yakalama emri ve daimi arama kararı bulunan, gıyabi tutuklu olarak aranan Osman Öcalan hakkında kırmızı bülten formu ile birlikte beş sayfalık iade talepnamesini hazırlayıp Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne göndermişti.

Türkiye, Osman Öcalan hakkında kırmızı bülten çıkarırken, devletin kurumu olan TRT'nin gidip röportaj yapması dikkati çekti.