9 Kasım’daki Cuma hutbesinde, başkanı olduğu kurumun kurucusu Atatürk’ten tek kelime bile bahsettirmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın aynı gün “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen ve Atatürk'e hakaretler yağdıran Kadir Mısıroğlu’nu evinde ziyaret etmesinin yankıları sürüyor.

İLK TEPKİ CHP’DEN: 1 DAKİKA BİLE GÖREVİNDE TUTULMAMALI

Bu ziyarete ilk tepki anamuhalefet partisi CHP’den geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’na ziyaretini “Yunanı, Türk ordusuna tercih eden bir adamın yanına ziyarete giden kişinin, 1 dakika bile görevinde tutulmaması gerekiyor” sözleriyle eleştirdi ve başkanı istifaya çağırdı.

MERAL AKŞENER: GÖREVDEN ALIN

Diyanet İşleri Başkanı’na bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Cuma hutbesinde Cumhuriyet’in kurucularına bir Fatiha’yı çok görenler bir müptezele ziyarete gitti. Diyanet İşler Başkanı'nı da görevden alın” diye çağrı yaptı.

DEVLET BAHÇELİ: DİB GEREĞİNİ YAPSIN

Diyanet İşleri Başkanı’na en sert tepki ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Kadir Mısıroğlu için ‘Meczup’, ‘Fesli provokatör’, ‘Fesli münafık’ gibi nitelendirmelerde bulunan Bahçeli “Diyanet İşler Başkanı'nın esef verici ziyareti gündeme oturmuştur. Cübbesini giyip, eline hediyesini alıp fesli Türk düşmanını ziyarete gitmiştir. Bunun hasta ziyareti olduğu Diyanet tarafından açıklanmıştır. Kimin, nerede, kimle düşeceği bizim tartışacak konumuz değildir. Fesli provokatörü ziyaretin tarihi manidardır. Diyanet İşleri Başkanı sorarım sana, bula bula 9 Kasım'ı mı buldun? Diğer günler torbaya mı girdi? Mustafa Kemal'e saldıran şahsı 9 Kasım'da ziyaret neyin nesidir? Yunan galibiyetine şükür diyen fesli münafığı 9 Kasım'da ziyaret etmek arka çıkmak, yanında olmak değil midir? Ne istiyorsunuz Cumhuriyet'ten. Diyanet İşleri'nin görevi, vatansızları anma görevi değildir” diye konuştu.