CiddiGazete- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Diyarbakır'da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın toplantısında Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Genel Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Çağlayan, parti meclisi üyeleri, il başkanları da hazır bulundu.

TÜİK'E SESLENDİ: AYAĞINIZI DENK ALIN

Enflasyon açıklamaları tepki çeken ve istifa depremiyle sarsılan TÜİK'e değinen İnce, "TÜİK, yeni bir şey daha yaptı bu hafta, ürünleri açıklamadı. Zaten şaibeliydi. Şaibe üstüne şaibe kattı. Ortada bir hastalık var. Enflasyon almış başını gitmiş. Çözümü zorlaştırıyor TÜİK millete yalan bilgiler vererek. Üstünü örtüyor, halının altına sürüklüyor gerçekleri. TÜİK'te çalışanlara sesleniyorum. Yunanistan'daki istatistik kurumu başkanının başına ne geldiyse sizin başınıza bunlar gelebilir. Ayağınızı denk alın. İktidarın maşası olmayın. Millete gerçekleri söyleyin. Millete yalan söylemeyin" diye konuştu.

"SÜRTÜK" TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sürtük" sözüne sert çıkan İnce, "Tüm bunlar yaşanırken ülkenin birliğini temsil etmesi gereken cumhurbaşkanı millete hakaret ediyor, 'Sürtük' diyor. Yazık günah! Sen nasıl cumhurbaşkanısın? Ben gittim suç duyurusunda bulundum. Mahkemelere güvendiğimden değil de tarihe not düşmek için bunu yaptım. Türkiye'yi yöneteni değiştirmeliyiz. Siyasetin bu dilini de değiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAYIM"

"Ben Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum üyelerimiz kabul ederse" açıklamasında bulunan İnce, "Sandığı koyacağız, bütün üyeler oy kullanacak. Başka biri de aday olmak isteyebilir. Yakında üyelerin önüne sandığı koyacağız. Ben Hakimler Savcılar Kurulu'na aday değilim. Anayasa Mahkemesi'ne aday değilim. Yargıtay'a aday değilim. Mahkeme başkanlığına aday değilim… Cumhurbaşkanlığı'na adayım. Bu ülkede bir partinin başkanı ‘Selahattin Demirtaş hapse atılmalıdır' diyor. Öbürü de 'Ben çıkaracağım' diyor. İkisi de bunu diyemez. Siz yargıç değilsiniz. Kimsiniz siz?" diye konuştu.

"DAVET GELİRSE HDP'YE DE GİDECEĞİM AKP'YE DE..."

Siyasi partilere, partisinin tarım raporunu sunmak için görüşme talebine ilişkin konuşan İnce, şunları söyledi:

- Ben 19 partiye mektup yazdım. Hiç kimseyi ayırt etmedim... Benim siyaset anlayışımda ayrımcılık yoktur. Eşit davranmayı severim. İlk önce Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı aradı... Sonra DSP aradı. Sonra Gelecek Partisi aradı onlara gittim raporu sundum.

- İYİ Parti, genel başkanlarının işi olduğunu, genel başkan yardımcısının kabul edeceğini söyledi. Bizden bir genel başkan yardımcısı gidip raporunu sundu.

- CHP, genel başkanının işinin olduğunu, genel başkan yardımcısının kabul edeceğini söyledi. Bizden genel başkan yardımcımız gidip raporu sundu. MHP kabul edeceğini söyledi, gittim sundum.

- HDP'den Mithat Sancar aradı. 'Görüşmek isterim' dedi. Sonra annesi vefat etti, aradım başsağlığı diledim. Tekrar davet gelmedi. Davet gelirse HDP'ye de gideceğim. AKP'den gelirse oraya da gideceğim.