CİDDİGAZETE

Gün gece bir internet sitesindeki habere dayandırılan duyuruyla ülkücü camianın duayen isimlerinden MHP Çorum eski milletvekili Muharrem Şemsek'in vefat ettiği haberi duyurulmaya başlandı. Sosyal medyada binlerce paylaşımla, Şemsek için vefat ve başsağlığı mesajları dolaştı.

Haber kısa sürede yalanlanmasına rağmen, bugüne sarkan paylaşımlar sosyal medyadan silinmedi.

Aylar önce ayağı kırılan ve tedavisi devam eden Şemsek, "Düzeltme ve teşekkür" başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Değerli arkadaşlar; geceden beri sosyal medyada benim 'vefaat' ettiğime dair gerçek olmayan bir haber yayınlanmaktadır.

Çok şükür ben hayattayım, sağlığım da şükür yerindedir. Beni arayan, soran, üzüntülerini, endişelerini bildiren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Allah bütün dava arkadaşlarıma sağlıklı hayırlı ömür versin. Sevgi ve saygılarımla."

MUHARREM ŞEMSEK KİMDİR

1949 yılında Çorum'un Kınık Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ve öğretmen okulunu Çorum'da okudu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesi'ne seçilerek bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Hasanoğlan Öğretmen Enstitüsü'nde bir süre öğretmenlik yaptı. Başbakanlık Atom Enerjisi Kurumu, Ankara Nükleer Araştırma Merkezi'nde uzman olarak çalıştı.

Yayıncılık ve çeşitli gazete dergilerinde yazarlık yaptı. "Milli Eğitim ve Kültür" isimli ilmi araştırma, inceleme dergisinin sahipliğini yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra yazdığı yazılardan dolayı tutuklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan vekilliği, Ülkü Ocakları Derneği Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı, Ülkü-Bir Teşkilat Genel Sekreterliği yaptı.

1979 yılında vatani görevini yaparken sol görüşlü teröristler tarafından saldırıya uğrayarak yaralandı ve belden aşağısı felç oldu.

12 Eylül 1980 sonrası Muhafazakar Parti - Milliyetçi Çalışma Partisi kuruculuğunu yürüttü. Parti, siyasi yasakların kalkmasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi ismini aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. 19. Dönem Çorum Milletvekilliği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yaptı.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatından sonra yapılan ilk kurultayda MHP genel başkan adayı oldu. İlk turda sonuç alınamayınca, ikinci turda adaylıktan çekildi.