CiddiGazete- Coronavirüs tedavisi devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerine başkanlık yetkilerini vekâleten Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer kullanıyordu. Ancak ikili arasında "kriz" çıkınca Muhittin Böcek, hastane odasından e-imza ile meclis üyeleri Oktay Başaran ve Büşra Özdemir’e dönüşümlü olarak vekâlet verdi. Cansel Çevikol Tuncer ile kriz yaşadığı belirtilen Mehmet Hacıarifoğlu, vekâlet değişikliğinin hukuki olmadığını öne sürerek bu duruma karşı çıktı.

‘YETKİLERİNİ KULLANAMAZ’ UYARISI

Gelişmeler üzerine Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından istenilen görüşe, İller İdaresi Genel Müdürü H. Kürşat Kırbıyık imzasıyla verilen cevapta, “Kamu görevlileri izinli bulundukları süre içinde yetkilerini kullanamazlar” uyarısında bulunuldu.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, yazıda, 17 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla hastalık iznine ayrılan Muhittin Böcek’in tekrar göreve başlayacağı döneme kadar başkanlık yetkilerini kullanamayacağı, başkan vekilini belirleyebilme yetkisini kullanabilmesi için de görevde bulunması gerektiği bildirildi.

‘YETKİ GASPI OLUŞUR’

Hastalık izni süresince tüm yetkilerin başkanvekili tarafından kullanılması gerektiği ifade edilen yazıda, aksi halde idare hukuku açısından “yetki gaspı oluşacağı” vurgulanarak “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgi yazısının yok hükmünde kabul edilmesi gerektiği görüşüne varılmıştır” denildi.

İller İdaresi’nden gelen görüş yazısından sonra Böcek’i hastanede ziyaret eden Hacıarifoğlu, “Kendisine göreve dönene kadar emanetine sahip çıkmaya devam edeceğimi söyledim. Bu duruma sevindi” dedi.