CiddiGazete- İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki konuşmaları basına sızdırdığı iddiasıyla Meral Akşener'in "Partide istemiyorum" deyip son kurultayda GİK listesine yazmadığı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün "başdanışman" yapıldı.

KORAY AYDIN ŞİMDİ NE DİYECEK!

Aytun Çıray'ın, "genel merkezde özel oda" sözüyle Meral Akşener'e "başdanışman" atanması, parti içindeki kulisleri de hareketlendirdi.

Kurultaydan sonra Aytun Çıray için çok ağır ifadeler kullanan Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Meral Akşener'in bugünkü tavrıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

"YALANCI VE ETKİSİZ ELEMANSIN..."

Koray Aydın, kurultaydan sonra Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamada, Aytun Çıray için şu ifadeleri kullanmıştı:

"İşim yok da bir de seninle mi uğraşacağım? Seni tanıyorum zaten. Senin için oyun kurmama gerek yok. Etkisiz elemansın ve yalan konuşuyorsun"

GRUP TOPLANTISINA DA KATILACAK

Meral Akşener'le yaptığı yaklaşık 1.5 saatlik görüşmenin ardından "başdanışmanlık" görevini kabul eden Aytun Çıray, Koray Aydın'la birlikte salı günü yapılacak İyi Parti grup toplantısına katılacak.

AKŞENER'İN KARARINA DERVİŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Aytun Çıray'ın "Genel Başkan Başdanışmanı" olarak atanması ve genel merkezde "özel oda" sözü, İyi Parti'de tepkilere neden oldu.

İyi Parti İzmir il teşkilatı, beklenmedik gelişme karşısında karışırken, Koray Aydın'la birlikte hareket eden İyi Parti'nin bir diğer İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu da tepkisini peş peşe attığı tweetlerle dile getirdi.

Dervişoğlu ilk tweetinde, "Bir ince satış var lakin malı ve taciri ifşa etmeden önce, ince ince düşünmemiz gerekiyor.

Acelemiz yok yani!.." dedi.

İkinci sosyal medya mesajında biraz daha sertleşen Müsavat Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

- Hiç kimse beni öfkeyle laf söylemeye ve kontrolsüz adımlar atmaya zorlamasın.

- Bunca tecrübeyi, gözümden sapanla vurulmak için yaşamadım.

- Sadece bilinsin istedim.

"O MAKAM O KİŞİYE AZ GELİR!"

Müsavat Dervişoğlu'nun tepki paylaşımları, ilerleyen saatlerde de devam etti. Dervişoğlu üçüncü tweetinde, "Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir.

Önünü açmak lazım!.." dedi.

Sosyal medyadan tepkisini sürdüren İyi Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, finali şu ifadelerle yaptı:

"Sabah ola hayrola...

Yarın başka önermelerim de olacak!.."