CiddiGazete- İzmir Buca'da üye kaydı çalışması yapan İyi Partili kadınların standına iki zanlı saldırı gerçekleştirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganları zor kullanarak ekip otosuna bindirdi ve gözaltına aldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, saat 19.34'te, olayı değerlendirdiği sosyal medya paylaşımında, "Siyasi bir saldırı olmadığı görülüyor" dedi. Çıray, şu ifadeleri kullandı: "Buca Emniyet Müdürümüzle konuşup bilgi aldım. Siyasi bir saldırı olmadığı görülüyor. Olaya anında müdahale eden Buca Emniyet Müdürü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim" dedi.

DERVİŞOĞLU'NDAN BİR SAAT SONRA SERT GÖNDERME

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu ise Aytun Çıray'ın aksine saldırıya sert tepki gösterdi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Müsavat Dervişoğlu'nun, saat 20.44'te sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

- Bu alçak saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun anayasanın bize tanıdığı siyaset yapma özgürlüğüne yöneltilmiş bir tecavüz girişimidir.

- Dolayısı ile vaka-ı adiyeden sayılamaz.

- Savcıları göreve davet ediyor, bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyorum.