CiddiGazete- İYİ Parti TBMM Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, YKS tarihinin öne çekilmesinin sınava girecek üniversite adayları üzerinde olumsuz etki bıraktığını söyledi.

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, kızının da bu sene üniversite sınavına gireceğini belirterek, bir baba olarak idare mahkemesine dava açtığını söyledi.

Müsavat Dervişoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Savcılığı'na, yürütmeyi durdurma kararı almak için kızım Zeynep Neşide Dervişoğlu'na velayeten dava açtım. Davamızı da hem bir hukukçu ve ceza avukatı genel sekreterimiz Uğur Poyraz bey takip edecek. Umarım ki mahkeme kararını beklemeden partili Cumhurbaşkanımız ya da Milli Eğitim Bakanlığımız, ya da ÖSYM Başkanlığımız gençlerimizin, evlatlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durumu görürler ve bir düzeltme yapma tercihini kullanırlar."

Dervişoğlu ayrıca, 18 Mart'ta ataması yapılan 20 bin öğretmenin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Öğretmenlerin mevcut işlerinden ayrıldıkları için gelir kaybı yaşadıklarını söyleyen Müsavat Dervişoğlu, "Partili Cumhurbaşkanımızdan ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu öğretmenlerimizin bir an önce göreve başlatmalarını bekliyoruz" dedi. 

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Coronavirüs normalleşme planları kapsamında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 27-28 Haziran’da yapılacak.

ÖSYM'nin YKS için belirlediği ilk tarih, 20-21 Haziran'dı.

Ancak Mart ayı sonunda coronavirüs tedbirleri kapsamında, 2020 YKS sınavının 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacağı duyuruldu. Daha sonra bu tarih 27-28 Haziran'a çekildi ve sınava girecek öğrencilerin çoğunluğu, güncellemeye sosyal medyadan tepki gösterdi.