CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen, "Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi" etkinliğinde bir konuşma yaptı.
"Covid-19 salgını nedeniyle daha önce kutlanamayan bayramların acısını bu yıl çıkarmak istiyoruz. Çocuklara armağan edilmiş bir bayramı Meclis bahçesi içerisinde yaşamak arzumuz vardı. Çocuklar içinde önemli olan bir noktadan bunu gerçekleştirdik. Bu organizasyonu bilim şenliğine dönüştürdük. TÜBİTAK Başkanlığı ve Ankara Üniversitesi’nin emeğine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

BURSA’DAKİ PATLAMA

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servisin geçişi sırasında yaşanan patlamayı da değerlendiren Şentop, hain ve kalleş saldırı karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'nin terörle mücadelesi bugüne kadar kararlılıkla devam etti, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecek. Terörün kökünü kazıyana kadar tüm kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir" diye konuştu.
Şentop, daha sonra çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayan bilim stantları ile oyun parkurlarının açılışını gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYA ATIŞMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam sosyal medya üzerinden kendisine yönelik atılan bir tweete ilişkin gazetecilerin sorularını da cevapladı.
Küçük yaşlardan itibaren siyasetin içinden geldiğini dile getiren Şentop, siyaseti, dünya görüşüne ilişkin çalışmaların bir devamı mahiyetinde gördüğünü anlattı. Şentop, bu bakımdan siyasetin, birtakım ilkeler, prensipler ve ahlak çerçevesinde yapılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.
Şentop, başından beri siyasetin doğallığı içerisinde enstrümanların, araçların da o siyasi anlayışa ve ahlaka uygun şekilde kullanılması yönünde hassasiyet gösterdiklerini, herkesten de bu hassasiyeti beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Uzun zamandan beridir de kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Siyasetin içinde olmayıp, dışarıdan siyasete yön vermeye çalışan, ahkam kesmeye çalışanları gördük ve bunu doğru bulmuyoruz. Bununla bugüne kadar mücadele ettik. Hem ben hem içinden geldiğim siyasi gelenek, siyasi partimiz bununla mücadele etti. Bu bakımdan Ankara küçük yer ve kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam bu tür bir sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu ve 'Cevap verme, sahibiyle görüş' dediler. Ben onu uygun bulmam. Hz. Ali radıyallahu anh'ın düstur kabul ettiğim 'En büyük hile hilesizliktir' sözü vardır. Dolayısıyla siyasette numara, hile gibi şeyler bana çok uzaktır. Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa usulüyle, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek kendilerince bir güç elde ettiğini düşünenler daha sonra bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar. Kimsenin buna müsaade etmemesi lazım."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun "Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanmasının Haskoloğlu’nun TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyaya yansıdı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen "Cumhur Frankfurt" isimli kullanıcı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış. @MustafaSentop" diye tweet yazdı.

Tweete cevap veren Şentop, "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma" dedi. Kısa süre sonra yeni bir cevap daha yazan Şentop, "Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen" ifadesini kullandı.