CiddiGazete- HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Voice of America’ya verdiği röportajda, 2023 Başkanlık aday profilini anlatırken, “Bir parti genel başkanı olmamalı” ifadesini kullanarak, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı çatı aday yapacağı iddialarını yalanlamış olduğunu kaydetti. Nagehan Alçı, "Başlarda Ekrem İmamoğlu bu tanıma uyan en kuvvetli adaydı ancak sanırım ivme giderek Mansur Yavaş’a dönüyor"görüşünü savundu.

ALÇI'NIN BUGÜNKÜ YAZISINDAKİ İLGİLİ BÖLÜM ŞÖYLE:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Voice of America’ya verdiği röportajda 2023 Başkanlık aday profilini anlatırken “Bir parti genel başkanı olmamalı” diyerek aslında son dönemde sıklıkla ortaya atılan bir iddiaya yanıt verdi.

Abdullah Gül’ün çatı adaylığı için çok uğraşan ama Meral Akşener’i adaylığını geri çekmesi konusunda ikna edemeyen CHP Genel Başkanı’nın bu kez kafasındaki ismin Ali Babacan olduğu bir süredir dilden dile dolaşıyor.

Bu iddiaları, VOA’ya verdiği röportajda, kafasındaki aday profilini anlatırken “Parti genel başkanı olmamalı” diyerek yalanladı Kılıçdaroğlu.

Kemal Bey, cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP’nin içinden ama klasik CHP’li kimliği taşımayan bir aday çıkarmak istiyor.

Başlarda Ekrem İmamoğlu bu tanıma uyan en kuvvetli adaydı ancak sanırım ivme giderek Mansur Yavaş’a dönüyor.