CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir canlı yayında sığınmacılar konusunda konuşurken Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ sosyal medya hesabından, "Soylu, ‘Özdağ, Soros taktikleri uyguluyor’ demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros'tan değil, Toros'tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" mesajını paylaştı.

SOYLU HAKARET ETTİ

Program sunucusu, Ümit Özdağ'ın cevabını okumak isteyince karşı çıkan ve stüdyoyu terk edeceğini söyleyen Süleyman Soylu, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. İtibarımızı onun itibarıyla bir araya getirir miyiz? Haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ MEYDAN OKUDU

Özdağ, Soylu’nun bu sözleri üzerine Twitter hesabından, "Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek” mesajını paylaştı.

"İKİMİZDEN BİRİ ÖLENE KADAR"

Zafer Partisi Basın Merkezi, Ümit Özdağ’ın TBMM Dikmen kapısından İçişleri Bakanlığı protokol kapısına kadar yürüyeceğini duyurdu. Yürüyüşü engellenen Özdağ, bir basın açıklaması yaptı. Süleyman Soylu’ya seslenen Özdağ, "Sen Karadeniz uşağısın, ‘Ofluyum’ diyorsun... Sen Oflu değil, kofluymuşsun. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın. Senden korkan senin gibi olsun. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. İkimizden biri ölene kadar bu iş devam edecek. Ya özür dileyeceksin, ya sonuna kadar devam eder. Ama provakasyonları deneme, her provakasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. Süleyman Soylu’nun bir korkak olduğunu, bütün Türkiye, bütün dünya gördü" diye konuştu.

NEBATİ'DEN DESTEK

Bütün bu gelişmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin iki fotoğraf paylaşan Nebati, İçişleri Bakanımız Sn. @suleymansoylu'yu makamında ziyaret ettik. Kalbi vatan aşkıyla çarpan, tecrübesi ve azmiyle ülkemizin yarınlara güvenli yolculuğunda pay sahiplerinden olan değerli kabine arkadaşıma çalışmalarında başarılar dilerim. #SeninleyizSoylu” ifadelerini kullandı.

SOYLU TEŞEKKÜR ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. @NureddinNebati Beyefendiye, Bakanlığımızı ziyareti ve Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan'ın liderliğinde kıymetli yol arkadaşlığı için şükranlarımı sunuyorum" mesajını paylaştı.