CiddiGazete- Gazeteci Nedim Şener, sosyal medyada İYİ Partililerle kapıştı. Şener, bir partiliye “İPne?” deyip, "Genel başkan Meral Akşener’e sorun" diye de ekleyince ortalık karıştı.

İyi Partililerle Nedim Şener arasında sert tartışmalar yaşandı.

Nedim Şener, "İPne?" sorusunu yönelttiği partililerden aynı üslupta cevap alınca, bu kez kendisine aynı soruyu soran İyi Partililer’i mahkemeye verdi.

Şener'in şikayetçi olduğu partililerden, İyi Parti Fatih İlçe Başkanlığı kurucularından ve yönetim kurulu üyesi Y.F. davet edildiği polis merkezinde bugün ifade verdi.

Avukat istemediğini, savunmasını kendisinin yapacağını belirten Y.F. ifadesine, "Ülkücü fikriyattan gelmekteyim. Fikrim, dünya görüşüm, yaşam şeklim budur" diyerek başladı.

Nedim Şener'in kendisinden şikayetçi olmasına anlam veremediğini belirten F.nin polisteki ifadesi şöyle:

Sosyal medyada Twitter uygulama alanında partimizin kuruluşu olan 2017 yılı Ekim ayından beri gazeteci Nedim Şener'in yazmış olduğu aşağılayıcı, alaycı ve toplumu tahrik edici yazıları sebebiyle eleştirmiş ve bu yazdıklarının önce bir beyefendiye sonra da gazetecilik mesleği etiğine uygun olmadığını sık sık belirtip tenkit ekmiştik. Genel başkanım sayın Meral Akşener hakkında belirli aralıklarla ahlak kurallarını hiçe sayan yazıları sebebiyle yine partili arkadaşlarımızla tepkimizi sosyal platformlarında belirttik. Ancak 2019 yılı Aralık ayında ekte tarafınıza sunulan Nedim Şener'e ait tweet sonrası ben de buna cevap olarak karşı tweet attım. Yazmış olduğum tweetteki sözlerim aynen şu şekildedir:

"BUNLAR YÜZKARASI OLARAK ANILACAK"

Bunlar ilerde gazetecilik mesleğinin yüz karası olarak anılacak. Dün Barlaslar vardı, bugün Ilıcak, Nagehan, Nedim, Rasim gibi satılık kalemler. Hükümet değişir ama bunların yalayacak kapıları hep sabittir. Hapisten şartlı tahliye olan onursuz gurursuz #İPneNedim

Bunu yazma sebebim Nedim Şener'in atmış olduğu ekte tarafınıza sunulan tweet kopyalarında yazan 'İPNE' imasından ötürüdür. Kendisi genel başkanım Meral Akşener'e bir hanımefendi, bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu gözardı edip, gazetecilik meslek etiğine sığmayacak şekilde küfür kastı olduğunu düşünüp tweetleri atarak bizleri ve partili arkadaşları incitmiş, bunun yanında Meral hanıma karşı toplumu küfür ve hakarete teşvik edecek hakkı kendinde bulabilmiştir.

"BEN BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM"

Bu hayatı, öldüğümde tabutuma ay yıldızlı bayrak serilsin ümidiyle hak etmek için yaşarım. Kimsenin değerlerine saldırmam, kimseyi tahrik edecek bir davranışta bulunmam. Toplum içinde yaşadığımı bilir, çocuklarımı da böyle yetiştiririm. Nedim Şener'e cevap olarak yazdıklarım aslında bir sorusudur. Genel başkanım Meral Akşener'e yazdığı 'İPne' nedir, bunu yazarken neyi katettin, ne demek istiyorsun manasındadır. Bize yazmış olduğu tweetlerdeki 'İPne' ne manada, ne kasıtta ise ben de o minvalde cevap vermişimdir. Nedim Şener isimli şansın Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinden çokça atmış olduğu tweetlerden bulabildiğim toplam iki adet tweet örneğini ekte sunuyorum. Söyleyeceklerim bu kadardır.