CiddiGazete- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, canlı yayında düzenlediği basın toplantısında sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Arı toplantıda şunları söyledi:

“Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır. Belediye başkanı arayan arkadaşlarımız sakın ola sağlık problemlerini başka mecralara çekip bizi sakın ola karalamasınlar. Şükürler olsun bu şehri aldığımız ve getirdiğimiz ortam ortadadır. Keşke, tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı. Çok sık hastaneye gidip gelmem gerekiyor.

‘İÇİMDE 2 UHDE KALDI’

İçimde 2 uhde kaldı. Ekonomik olarak söylüyorum geldiğimde ne isem, şimdi oyum. İçimde en büyük uhde Nevşehir Belediyespor'u şampiyon yapmaktı. İkincisi ise sanayi ile alakalı bir söz vermiştim. Ona da zamanım yetmedi.

ERDOĞAN’A MESAJ

Cumhurbaşkanımızın sırtından yük olan değil, onun sırtından yük alan olacağım. Davama ve partime sonuna kadar sadakatliyim. Bunu açık açık söyleyebilirim.

Sağlık sorunum var diyor adam, istifa edecek, niye başka şeyleri yaftalıyorsunuz. Kul hakkına girerim diye istifa ediyorum ben. Sağlık sorunlarım nedeniyle istediğim düzeyde hizmet edememek de kul hakkı.”

TOPLANTI TEPKİSİ

Rasim Arı, bu yılın başında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında Ürgüp'te yapılan toplantıya çağrılmamasına sert tepki göstererek, “Bir ara ‘Kayseri Kapadokya'nın merkezidir’ falan söylemler oldu. İstanbul'da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ‘Kafamı bozmayın Erciyes'i de elinizden alırım’ dedim. Canımı sıkmasınlar Nevşehir'in adını da Kapadokya yaptırırım” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, geçen hafta yaptığı açıklamada, "AK Parti yönetimi baştan beri Nevşehir Belediyesi'nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı. Rasim Arı belediye başkanlığından değil, AK Parti'den istifa ederek yoluna bağımsız belediye başkanı olarak devam etmeyi seçti. Dün de Ankara'ya giderek partisinden istifa dilekçesini genel merkeze sundu. Başkanın bu kararı Nevşehir halkının takdirini topladı. Biz Rasim Arı'yı bu dik duruşundan dolayı takdir ediyoruz. Onu temiz ve dürüst siyasetin merkezi İyi Parti'ye davet ediyoruz" açıklaması yapmıştı.

Ömer Ay, AKP Genel Merkezi’nden Rasim Arı'ya belediye başkanlığını bırakması için baskı yapıldığını söylemişti.

RASİM ARI NE DEMİŞTİ?

İyi Parti İl Başkanı Ömer Ay'ın bu açıklamasından bir gün sonra yazılı bir açıklama yapan Rasim Arı şunları kaydetmişti:

"Gençliğimin ilk yıllarından beri bu davanın bir neferi olarak her seviyede gönülden sunduğum hizmetler hiç beklentim olmamasına rağmen beni bu kutlu davanın Nevşehir'de hizmetkârı yaptı. Önce Rabbimin inayeti ve sonra da liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu şehre hizmet etme fırsatına kavuştum. Hizmet etme imkânına sahip olduğum geçmiş 21 aylık süre zarfında, adil olan herkesin şehadet edebileceği gibi ülkem ve aziz hemşerilerim için bütün ekibimle dur durak bilmeden canla başla çalıştık.

20 yıllık süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye'de değil dünyada da her türlü engel ve zorluğa rağmen haksızlığa, hukuksuzluğa karşı gelmiş her zaman dik durmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu felsefesi doğrultusunda hareket eden partimiz hiç bir zaman yolsuzluğu ve hırsızlığı örten bir tutum sergilememiş aksine kimsenin gözünün yaşına bakmadan gereğinin yapılmasını sağlamıştır. Şehrimizde İl Başkanlığı kongre süreci yaşanmaktadır.

Bunu istişare etmek için gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi'nde tarafıma devam eden adli ve idari süreçle alakalı herhangi telkinde bulunulmamıştır. Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildiği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiç bir platformda açıklamam olmadığını ve hiç kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim. Partim ve benim haricimde yapılan açıklamalara bu itibar edilmemesini önemle rica ediyorum."

ERDOĞAN PAYLAŞIMI

Rasim Arı, Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını “Dün de, bugün de, yarın da” notuyla paylaştı.

RASİM ARI KİMDİR?

1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993-1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlayan Rasim Arı, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Rasim Arı, 2001 yılında AKP Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başladı.

2007 yılında AKP’den Nevşehir Milletvekilliği için adaylığını koyan Arı, 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevine getirildi. Sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanlığını yapan Rasim Arı, 2019 yılında yapılan seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı seçildi.