CiddiGazete- Resmen açıklanmayan Zafer Partisi'nin Başkanlık Divanı'nda ilginç bir isim de yer aldı. CHP'nin muhalif kanadındaki eski milletvekili Şahin Mengü'nün oğlu, ünlü sunucu Nevşin Mengü'nün kardeşi avukat Burak Mengü, Ümit Özdağ'ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi'nde Başkanlık Divanı'na atandı.

KAÇIRILMA İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ

Zafer Partisi'nde Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Burak Mengü, 2018 yılının Mart ayındaki kaçırılma iddiasıyla gündeme geldi.

Burak Mengü, üç kişi tarafından kaçırıldığını iddia ederek sosyal medya hesabından, "Polis kimliği gösterilmeden, gözaltı kararı gösterilmeden sivil ekiplerce gözaltına alındım. Nereye diyorum kimse söylemiyor. Kim aldı bilmiyorum neden aldı onu da bilmiyorum" diye yazdı.

Daha sonra Nevşin Mengü, kardeşinin polisler tarafından kaçırıldığını ve darp edilip bırakıldığını duyurarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü suçladı.

İSTANBUL EMNİYETİ KAÇIRILMA OLAYINI YALANLADI

İstanbul polisi tarafından yapılan soruşturmada kaçırıldığını söylediği gün Burak Mengü'nün saniye saniye kamera görüntüleri toplandı. Burak Mengü'nün o gün H.K.T. adlı müvekkili ile buluştuğu, Ümraniye'ye gittiği, ardından saat 19.00 sıralarında aynı kişi tarafından Levent'te bırakıldığı görüldü.

Herhangi bir kaçırma yada darp izi tespit edilemezken, ifadesi alınan müvekkil de Burak Mengü'nün olayın olduğu gün kendisiyle birlikte olduğunu söyledi. Şikayetini geri çeken Burak Mengü hakkında "suç uydurmak"tan işlem yapıldı.