CiddiGazete- ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut'un sosyal medya danışmanı Halil Sefa Petenkaya, daha sonra serbest bırakıldı.

Eşi de 31 Mart seçimlerinde Tokat Belediye Meclisi'ne MHP'den aday olan Petenkaya, daha sonra Twitter'daki FETÖ'cü "Son Dakika Net" isimli hesabı yönettiği iddiasıyla 13 Haziran 2019'da tekrar gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından Tokat'tan İstanbul'a getirilen Halil Sefa Petenkaya, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Anadolu Ajansı'nın servis ettiği operasyon haberi, tüm gazetelerde yer aldı.

Petenkaya, o haberlerin güncelliğini yitirdiğini iddia ederek, mahkemeye müracaatta bulundu.

Tokat 2. Sulh Ceza Hakimi Ayşenur İrem Sasa, FETÖ şüphelisi Halil Sefa Petenkaya'nın başvurusunu haklı buldu.

Sasa karar metninde, "Talep dilekçesi ve diğer bilgiler birlikte değerlendirildiğinde; Talep edenin talebine konu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği eleştiri sınırlarını aşarak kişinin şeref ve haysiyetini zedelediği kanaatine varıldığından talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir" ifadelerini kullanarak, Petenkaya hakkındaki haberlerin engellenmesine karar verdi.

O HESAPLAR AYNI DEĞİL!

Halil Sefa Petenkaya mahkemeye yaptığı başvuruda, "Kaç Saat Oldu" isimli hesabı yöneten zanlının Gaziantep'te yakalandığını belirterek, kendisinin olayla ilgisi kalmadığını iddia etti.

Gaziantep'te yakalanan FETÖ zanlısı Hüseyin Yılmaz'ın yönettiği FETÖ'cü hesabın kullanıcı ismi "Kaç Saat Oldu Son."

Tokat'daki soruşturmaya konu olan FETÖ'cü Twitter hesabının kullanıcı ismi ise "Kaç Saat Oldu Net!"

Halil Sefa Petenkaya, farklı kullanıcı isimleri olmasına rağmen, zanlının Gaziantep'te yakalandığını iddia ederek, hakkındaki haberlerin kaldırılmasını talep etti; mahkeme de talebi yerinde buldu!

Petenkaya, FETÖ soruşturması devam ederken, Devlet Bahçeli'ye yağlı boya tablo hediye etmişti.