CİDDİGAZETE

Türkiye'de son dönemde artan otobüs kazaları ve yangınları konusunda Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, polis kontrol noktasında durdurulan yolcu otobüslerindekileri bilgilendirdi. Ekipler, otobüste olası yangın ya da kaza anında çekiç kullanılarak, camın nasıl kırılacağını da gösterdi.

Uçaklarda olduğu gibi kaza anında yapılması gerekenleri yolculara anlatan itfaiye görevlileri, aynı zamanda broşür de dağıttı.

Denizli-Antalya karayolundaki otobüste yapılan çalışmada itfaiyeciler, broşür vermek için koltukları gezerken, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ü görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Daha önce de Denizli-Ankara arasında otobüsle seyahat yaparken objektiflere yakalanan milletvekili Yasin Öztürk, çalışmalarından dolayı itfaiye görevlilerine kolaylıklar diledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, bu denetimin ilk kez yapıldığını belirterek, "Son dönemde bizim de çok üzüldüğümüz otobüs kazaları ve yangınları oluştu. Biz bu yaralanma ve can kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla acil durumlarda otobüsün nasıl tahliye edileceği, imdat çekiçlerinin kullanımı, otobüsün ön ve orta kapılarının acil durumlarda nasıl açılacağı, yangın söndürme araçlarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verdik. Yolcularımıza bu konuda broşürler de dağıttık. Bizi otobüste gören yolcular önce şaşkınlık sonra memnuniyet yaşadı. Polis uygulama noktasında, itfaiye teşkilatının uygulama yapması Türkiye'de bir ilktir. Bu konudaki uygulamalarımız yaygınlaşarak devam edecek" dedi.