MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li başkanı Enver Yılmaz'ın görevden alındığı iddialarıyla ilgili, “Numan, Mustafa, Şenel, adınız ne olursa olsun. Biz buradayız ve size bu şehri yedirmeyiz” dedi.

“YOLDAŞINI YOLDA BIRAKANLAR BEDEL ÖDEMİŞTİR”

Enginyurt, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat ve Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ı hedef alarak şu ifadelere yer verdi:

“Ne oluyor bilmiyorum, Lakin bildiğim tek şey var. Aman bizi Kral öldü yaşasın yeni kral diyen dalkavuklarla karıştırmayın. Bizim gözümüzde bazı adamlar yok hükmündedir ve hep öyle kalacak. Yoldaşını yolda bulduklarına değişenler hep bedel ödemiştir. Yaşasın Milliyetçi Hareket.

“NUMAN, MUSTAFA, ŞENEL... ŞEHRİ SİZE YEDİRMEYİZ”

Ordu siyasetini biz yönlendireceğiz diye sevinç çığlıkları atanlar; Biz bu şehrin sokakların da onurumuzla mücadele ederek büyüdük. Dağdan gelerek, bağdakileri kovmanıza müsaade etmeyiz. Numan, Mustafa, Şenel, adınız ne olursa olsun. Biz buradayız ve size bu şehri yedirmeyiz”

BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın önceki gün AKP Genel Merkezi tarafından görevden alındığı ileri sürüldü. Yılmaz AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş hakkında sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

“Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi... ‘Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı. ‘Edebinizi takının' diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri... Demek ki, Ne oldum değil, ne olacağım demeli!”

ENGİNYURT DAHA ÖNCE ENVER YILMAZ'I BAŞBAKAN'A ŞİKAYET ETMİŞTİ

Cemal Enginyurt, 2015 yılında yazdığı açık mektupta, Enver Yılmaz'ı dönemin Başbakanına şikayet etmiş ve "Başkan oldu, villalar aldı" ifadesini kullanmıştı. Enginyurt'un mektubu şöyle:

Sayın Başbakan, Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz'dan şikayetim var.

TEDES diye bir uygulama başlattı, Ordu anayolunu radarla donattı. Milletin cebindeki son 3 kuruşa göz dikti, deli Dumrul misali gelene de yazıyor geçene de.

Başbakanım sen demiştinya seçilenlerin mal varlığında artış olursa hesap sorarım diye. İnan bu başkan olduktan sonra villalar aldı, nakdi çoğaldı.

Bizim parasında pulunda gözümüz yok, lakin bu elini cebimize attı. Fındık fiyatları düştü, göç arttı, esnaf perişan, memur işçi borçlu. Enver efendi radarla anamızı ağlattı.

Sayın Başbakan, feryadımızı duy! Bu şehzade özentisi, kendini kral zanneden sıkıyönetim meraklısına dur de.

Mektubuma son verirken selam eder, şehzade Enver'e dur demeni temenni ederim.

İfadelerini kullandı...