CiddiGazete- Başta ekonomi olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar nedeniyle anketlerde desteğinin azaldığını gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine yönelik söylemlerini sertleştirdi.

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen grup toplantısında "CHP'nin başını çektiği ittifakın bir cenahını oluşturan PKK'nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Edirne'deki" dediği kişi, Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tı.

"BU AÇIKLAMAYI BÜYÜK İHTİMALLE İSTİHBARAT RAPORLARINA GÖRE YAPTI"

Deutsche Welle Türkçe'den Gülsen Solaker'in haberine göre AKP'li yetkililer, Erdoğan'ın bu açıklamayı büyük ihtimalle önüne gelen istihbarat raporlarına dayanarak yaptığını kaydediyorlar.

Adının açıklanmasını istemeyen AKP'li bir yetkilinin değerlendirmesi şöyle:

"Öcalan'ın, çözüm sürecinde HDP'nin sorumlu davranmadığını düşündüğü ve sürecin bitmesinden Demirtaş'ı da sorumlu tuttuğu zaten bilinen bir şey. Muhtemelen Öcalan ile İmralı'da yapılan görüşmelerde bu konu yeniden gündeme gelmiş olabilir ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu raporları okumuş olabilir."

Aynı yetkiliye göre önümüzdeki süreçte Öcalan'ın yeni bir mektup kaleme alması da gündeme gelebilir.

YEREL SEÇİMDE TUTMAMIŞTI

2019'da iktidar partisinin itirazı üzerine, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu" şeklindeki sözüyle özetlenecek şekilde iptal edilen ve 23 Haziran'da yinelenmesi kararlaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine giden süreçte, Anadolu Ajansı'nda bir mektup yayımlandı.

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın kamuoyuyla paylaştığı mektupta İmralı'da tutuklu bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, İstanbul seçimleri için HDP'lilere "tarafsızlık" çağrısı yaptı.

Aynı dönemde devletin kanalı TRT, Abdullah Öcalan'ın kardeşi asker katili Osman Öcalan'la gerçekleştirilen bir röportajı yayınladı.

Ağabeyinin tarafsızlık çağrısını yineleyen terörist Osman Öcalan, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur" diyerek, ağabeyi gibi Cumhur İttifakı'na oy devşirmeye çalıştı.

Ancak HDP, "Seçim stratejimizde değişiklik yok" diyerek desteğini sürdürdü. Sonuç olarak CHP'li Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Binali Yıldırım karşısında 31 Mart'ta 13 bin 729 oy farkla kazandığı seçimi, 23 Haziran'da 800 binden fazla oy alarak kazandı.