CiddiGazete- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara operasyonu ile ilgili Meclis’i bilgilendirdiği Genel Kurul oturumunda AKP adına eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı olan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz konuştu.

Yürütülen harekatlar hakkında bilgi veren Yılmaz, 10 Şubat-14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen son harekatta 3'ü üst düzey olmak üzere 51 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini hatırlattı. Kaçırılan 1'i Irak vatandaşı 13 kişinin de PKK tarafından yakın mesafeden uzun namlulu silah kaleşnikofla vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Konuşmasında 2019 yılında yenilenen İstanbul seçimleri öncesi PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubu ve kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına da yer veren İsmet Yılmaz şunları söyledi:

TARAFSIZLIK MESAJI, KANDİL VE HDP ELEŞTİRİSİ!

“Her ne zaman terörle ilgili bir konuşma olsa mutlaka iki husus gündeme getirilir; teröristbaşı Öcalan'ın tarafsızlık mesajı içeren mektubu ve Kandil'i ve HDP'yi eleştiren Osman Öcalan'ın röportajı gündeme getirilir. Şunu çok açıklıkla dile getirmeliyim: Herkes bilir ki terörle mücadele eden devletin bir devlet aklı olmalıdır. Devlet elbette terör örgütü mensupları arasındaki ikilikleri, ayrışmaları kullanır; bu, dünyanın her yerinde böyledir. Terörle mücadelede AK Parti hükûmetlerinin bir izahı vardır. Seçim öncesi böyle bir devlet aklının partiye zararı olabilir ancak 'önce milletim' diyen için partiye zarar gelmesinden çekinmez.”

Teröristbaşı Öcalan'ın mektubu, Ali Kemal Özcan tarafından açıklanmıştı.