CiddiGazete- 24. dönem MHP milletvekili ve Türksam Başkanı Sinan Oğan, Habertürk'te katıldığı canlı yanında PKK terör örgütünün Türk siyasetine yansımasını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Siyasi yaşamda PKK terör örgütüne ayrıcalık yapıldığını belirten Sinan Oğan, "El Kaide'yi destekleyen bir parti Amerika'da olabilir mi? Olamaz. IŞİD'i destekleyen Avrupa'da bırakınız partiyi, bir siyasi organizasyon olabilir mi? Olamaz.

Bizde niye PKK'ya dönük böyle bir ayrımcılık yapılıyor? Ben onu anlamış değilim" dedi

"PKK İLE ARANIZA NET MESAFE KOYUN"

Çözüm sürecini hatırlatan ve yeni bir çözüm süreci hesapları yapanlara çağrıda bulunan Oğan şu ifadeleri kullandı:

- PKK terör örgütü mü? Evet.

- FETÖ terör örgütü mü? Evet.

- IŞİD, El Kaide, bunların hepsi terör örgütü ama PKK'yı destekleyenler bir miktar kabul edilebilir; kapatırsak yeni açır…

- Ötekiler... Onlar zaten külliyen terör örgütü. O sebeple burada bir PKK ve onun destekçilerini, açılımı yapanların da dahil, yarın yapmayı düşünenlerin de dahil araya net bir mesafe koymak gerekir diye düşünüyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyük tepkiye neden olan tweetiyle ilgili de değerlendirme yapan Sinan Oğan, "Kaldı ki bir şey daha ifade edeyim: Önümüzdeki sürecin cumhurbaşkanlığında Millet İttifakı'nın adayı olmayı eğer düşünüyorsa insanlar; bence burada daha şanslı olan birisi varsa o da İstanbul Belediye Başkanı değil, Ankara’ya bakmak lazım" ifadelerini kullandı.