CiddiGazete- Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Flash TV’de katıldıkları bir programda, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda tartışma yaşadı.

Cemal Enginyurt, son zamlar yüzünden toplumun pek çok kesimi gibi EYT’lilerin de mağduriyetinin arttığını, EYT’lilerin yıllardır haklarının yendiğini ve yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Enginyurt, EYT hakkındaki sözlerine itiraz eden Yaşar Okuyan’a, "Bu işin katili zaten sensin. Sen bu ülkede o dönemde 4447 sayılı yasa ile 8 Eylül 1999'da insanların geriye dönük haklarını resmen elinden aldın. Bu memlekette 5 bin gün, 10 bin gün prim ödeyen insanlar, devlet ile sözleşme yapmış olmasına rağmen emekli olamadı" diye karşılık verdi.

Bu konuşmaya sinirlenen Okuyan'ın "Ben bakanlık yaptım, sen ne biliyorsun. Sen kimsin ki? Adam mısın sen?" sözleriyle Enginyurt’un "Beş milyon EYT'liyi katlettin. Bana sen kimsin deme, edepsizlik etme Sayın Okuyan” cevabı stüdyoda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

DAHA ÖNCE "DÜŞMAN" İLAN ETMİŞTİ

Cemal Enginyurt, 17 Ağustos 2019'da yaptığı sosyal medya paylaşımında EYT'lileri FETÖ, LGBT, PKK, sarhoşlar, hanımından boşanmışlar ve parayı kaybetmişlerle birlikte "düşman" ilan etmişti.

.