İYİ Parti çalıştayı, geçen haftasonu Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yapıldı.

Gençlik Kolları eski genel başkanı Osman Ertürk Özel, sabahki oturumda bir konuşma yapmış, öğleden sonraki oturumda ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söz almıştı.

Akşener'in konuşması sırasında, bir anda İYİ Parti Ankara 3. adayı Gökhan Beker'in kardeşi İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Beker'in adamının, Özel'in arkasından gelerek yumruk attığı belirtilmişti. Uğradığı saldırıyla burnu kırılan Avukat Özel’i, olaylardan sonra istifa eden İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz hastaneye götürmüştü. Özel, sonrasında yaptığı açıklamayla İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Yaşanan olaylardan sonra İYİ Parti çevresinde çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bazı çevreler, Osman Ertürk Özel’e yapılan saldırının parti içi hesaplaşma olduğunu vurgularken, bir kesim ise Özel’in Meral Akşener istifasını ilan ettiği sırada alkışladığını ve yaptığı konuşmalarla salonu provoke ettiğini iddia etmişti.

Özel, bugün kampta yaptığı konuşmanın görüntülerini yayımladı.

Özel’in konuşmasında, seçimli olağanüstü kurultay yapılması gerektiği, ancak bunu ileri sürmekteki amacının genel başkan değişikliği değil, kadro yenilenmesi olduğu ve yapılan hatalardan ders çıkarılarak bir istişare zemini yaratılması gerektiği ifadeleri yer alıyor...