CİDDİGAZETE

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz görevini bugün resmen bıraktı. Aydın MHP İl Başkanı Burak Pehlivan'ın üniversitede bir ülkücü öğrenciyi dövmesinin ardından, kendisinin de Ankara'da Ülkü Ocakları genel merkezinde dövülmesiyle başlayan olaylarlar silsilesinin sonunda, Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'u görevden aldı.

Bahçeli, 1 Ocak'ta Olcay Kılavuz'a anahtarları teslim etmesini söyledi ve Ülkü Ocakları'nın mevcuttan farklı bir yapılanmaya gideceği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "boşaltın" talimatı sonrasında Olcay Kılavuz'a bildirdiği süre bugün doldu ve anahtarlar MHP genel merkezine bırakıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait resmi internet sitesinden de "Olcay Kılavuz" ismi kaldırıldı. Sitenin kurumsal sayfasında "genel başkan" ve idari kadrolar bölümleri de boşaltıldı.

Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na kimi atayacağı henüz kamuoyuna yansımadı.

OCAKLARI ARZU ERDEM Mİ DİZAYN EDECEK?

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in, geçen yıldan beri eğitim ve ekonomik durumu yüksek gençlerle birlikte yeni bir yapılanma üzerinde çalıştığı biliniyor.

İddiaya göre Ülkü Ocakları, CHP-MHP arasında siyaset yapma kararsızlığı yaşarken, MYK Üyesi Erdem Karakoç'un yardımıyla MHP'ye dahil olan Arzu Erdem'in kontrolünde, "Gençlik Çalışama Konseyi" adı verilen bu yapılanma üzerine yeniden inşaa edilecek.

Arzu Erdem, 16 Nisan referandumundaki Meclis oylamasında, MHP'li milletvekillerinin pullarını toplayıp AKP'ye götüren isim olarak da biliniyor.

"Gençlik Çalışma Konseyi" isimli yapı, Arzu Erdem kontrolünde çalışmalarını sürdürüyor.