CiddiGazete- İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, canlı yayında Odatv'ye yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı. CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner'in öldürülmesi olayında ismi geçen Ömer Ay, olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi; Devlet Bahçeli ile ilgili bir soruya da ses getirecek cevap verdi.

Ömer Ay'ın Devlet Bahçeli değerlendirmesi şöyle:

- Bahçeli'yi bir ülkücü kabul etmek mümkün değil.

- Bahçeli bütün ülkülerini, MHP'nin ülkülerini terk etmiştir.

- Şu anda siyasal ümmetçi; esasen ümmetçi de demek zor.

- İdeolojisi İslam olan, dini İslam olan değil, ideolojisi İslam olan bir ekibin peşine takılmıştır.

- Türkiye'de bugün bu başkanlık sistemi denen garabet sistemin getirilmesi, Türkiye'de bu hırsızlıkların, yolsuzlukların, bu yağmacılığın önünü açan Bahçeli'dir.

- Türkiye'ye büyük zarar vermektedir, zarar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir.

- Öyle görüyorum. Bunun milliyetçilikle, ülkücülükle izahını yapmak mümkün değildir.

"CİNAYETE KARŞIYIM"

Öte yandan Ömer Ay, 17 Haziran 1980 tarihinde öldürülen CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner olayında yer almadığını söyledi. Tekiner davasında aldığı cezanın nedenini de anlatan Ay, "Tekiner'i öldüren isimler, cinayetten önce meşru bir hayat yaşamak için Nevşehir'e geldiler. Onlara ev tutup iş bulduk. Yasa dışı bir işe karışmamaları konusunda da kendilerini uyardım. Ancak benim bilgim dışında Zeki Tekiner'i öldürdüler. Ben cinayetlere karşıyım" dedi.

Eğitim fakültesi mezunu olan Ömer Ay, 12 Eylül askeri darbesi öncesinde Nevşehir ve Konya'da Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı, ihtilalden sonra bir süre Almanya'da kaldı. Ömer Ay, Papa suikasti sanığı Mehmet Ali Ağca ile Almanya'da aynı evde kaldığı için de soruşturma geçirdi.