CİDDİGAZETE

24 Haziran'da Bitlis'ten İYİ Parti milletvekili adayı yapılan Yusuf Deniz, seçimi kazanamayınca Bursa'ya il yöneticisi olarak atandı. Yusuf Deniz, dün 22. sene-i devriyesi olan ülkücü camianın tanınan isimlerinden Abdullah Çatlı için skandal bir paylaşım yaptı.

"Kokainciye rahmet dilemem" diyen Yusuf Deniz'e ülkücü camiadan yoğun tepki geldi. Gerek MHP ve Ülkü Ocakları mensupları, gerekse İYİ Parti'deki ülkücüler, Deniz'e çok sert ifadelerle yüklendi.

Yoğun tepki karşısında geri adım atan İYİ Parti Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz, önce Abdullah Çatlı için yaptığı hakaret içeren ve suç unsuru taşıyan paylaşımı kaldırdı.

Yusuf Deniz bununla yetinmeyip, sayfasındaki beğeniler arasında yer alan HDP'li hesapları takibinden çıkardı, profil fotoğrafını değiştirdi.

Ülkücü camianın artan tepkisi karşısında Yusuf Deniz, el yazısıyla yazdığı bir metinle, İYİ Parti'den istifa ettiğini de duyurdu.

Bununla yetinmeyen Deniz, bu kez Abdullah Çatlı için methiye mesajları yayınlamaya başladı. Yusuf Deniz, peşpeşe yaptığı açıklamalarla Abdullah Çatlı için rahmet diledi.

Deniz, iftira ve hakaret niteliği taşıyan sözlerinden dolayı dava açılmaması için de Çatlı ailesinden özür dilediğini belirtti.

Yusuf Deniz, daha sonra sosyal medya hesabını erişime tamamen kapadı.

Yusuf Deniz-Halil İbrahim Oral

Gazetemize de telefonla ulaşan Yusuf Deniz, haberden dolayı Ciddigazete hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Deniz, ilk haberde "eniştesi" diye anılan İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın eniştesi (ablasının eşi) değil, hemşerisi olduğunu belirtti.

Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yardımcısı olarak biliniyor. Yusuf Deniz'in de Halil İbrahim Oral aracılığıyla hem milletvekili listesine, hem de Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'na yazıldığı iddia ediliyor.