CİDDİGAZETE/özel

Ülkücü camianın "Dede Korkut"u Ozan Arif, dün Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı. Ozan'ın cenaze törenine dünyanın her tarafından Türk milliyetçileri katılırken, siyasiler de yoğun ilgi gösterdi.

MHP genel merkezi ve Ülkü Ocakları'nın tavrına rağmen, özellikle MHP'nin yerel siyasetçileri Ozan Arif'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Sadece MHP'li yerel siyasetçiler değil, İYİ Parti'deki ülkücüler de Samsun'daki cenaze törenine iştirak etti.

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı "eski" ülkücü Zihni Şahin de sosyal medya hesabından taziye yayınlayıp cenaze törenindeki yerini aldı.

Bir de cenaze törenine katılıp, bunu sosyal medya hesabından paylaşmayan isimler oldu.

Bunlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş...

Bedelini seçim kampanyası bütçesinden değil, bizzat kendi cebinden ödeyen Mansur Yavaş, Ankara'dan Samsun'a otobüs kaldırdı. Yüzlerce ülkücü, Mansur Yavaş'ın kiraladığı otobüslerle Ozan Arif'in Samsun'daki cenaze törenine katıldı.

Mansur Yavaş, kurmaylarıyla geldiği Samsun'da ülküdaşları tarafından ilgiyle karşılandı. Objektiflerden ve gazetecilerden uzak duran Yavaş, Ozan Arif'in ailesine başsağlığı dileyip naaşının başında Fatiha okuduktan sonra arka sıralara çekildi.

Ülkücülerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, Ozan Arif'in cenazesine katıldığını diğer bazı siyasiler gibi sosyal medya hesabından da paylaşmadı.

Mansur Yavaş, Ozan'ın vefat haberi duyulduğunda resmi hesabından başsağlığı mesajı yayınladı ancak katıldığı cenaze töreninden fotoğraf kullanmayarak, samimiyet testini bir kez daha başarıyla geçti.