CiddiGazete- İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, mahkeme kararının ardından TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Özdağ, İyi Parti yönetimine bilgi vererek toplantıyı gerçekleştirdiğini, Muğla'ya giderek İyi Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğini söyledi. Özdağ, partiyi kastederek, "Bana basın yoluyla tehditler geliyor. Muğla'ya gidersem gereken yapılacakmış" ifadelerini kullandı.

"BASIN YOLUYLA TEHDİTLER GELİYOR"

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

81 il başkanı içerisinde sadece Muğla İl Başkanı 'Mahkemenin kararından önce imza vermeyeceğim' diyerek vicdanına uygun davrandı. Ben de Muğla'ya giderek kendisine teşekkür edeceğim.

Bana basın yoluyla tehditler geliyor. Muğla'ya gidersem gereken yapılacakmış. Muğla'da baskılar yapılarak 45 kişi istifa ettirildi. İl başkanı tehdit edildi.

Mahkemenin almış olduğu karar herkes saygı duymalı. Mahkeme kararı alır almaz İYİ Parti grubuna bu basın toplantısını bildirdim. Benim tavsiyem herkesin hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi içine sindirmesidir.

"KURUCUSU DA, KORUYUCUSU DA OLAMAZ"

CHP'li Ülgür Gökhan'ın, 'İYİ Parti'nin varlığı CHP sayesindedir' sözlerine de sert çıkan Özdağ, "CHP, İYİ Parti'nin kurucusu da, koruyucusu da olamaz. CHP'nin onlarca yılda aldığı oyun yarısını biz kurulduktan 7 ay sonra aldık" dedi.

Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, mahkeme kararıyla ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'ye bir oyunu" değerlendirmesine tepki gösterdi. Özdağ, "İYİ Parti tüzüğünü okudu mu? İhraç kararı ve belgeleri okudu mu? Sanırım cevabı hayırdır. 3. bir belge daha var mahkemenin kararı onu okudu mu? O da hayır. Böyle bir açıklama nedir kasaba politikacılığıdır" dedi. Özdağ devamında, "Sayın Engin Altay’ın açıklaması seviyesiz bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.

"HDP TÜRKİYE'Yİ SIRTINDAN VURACAK, KAPATILSIN"

Özdağ, konuşmasında gündemin sıcak konularından "HDP kapatılsın" tartışmasına da değinerek şu ifadeleri kullandı:

Terör konusunda yazdığım kitap sayısı 13'tür. Yazdığım makaleleri saymıyorum. HDP gerçek bir siyasi parti değildir. HDP bir parti ise CHP, AK Parti, MHP, SP ne oluyor.

Bunlar parti ise HDP parti değildir. HDP sözcüleri Kandil ve İmralı'dan aldıkları talimatları hayata geçiren, mahkeme kararları ve dışında da tespit edilmiştir. ABD ve Avrupa'da böyle bir partinin varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

En fanatik Ermeni yapısı kadar fanatik bir yapıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine açık düşmanlık yapmaktadır HDP. Türkiye'nin en temel meselelerinde iktidar ve muhalefet ortak bildiri imzalarken, HDP hep dışında yer almaktadır. Düşmanların yanında durmaktadır.

Türkiye, zor bir durumda kaldığında HDP kadroları ülkeyi sırtından vuracaktır. HDP kapatılmalıdır. HDP'yi kapatmak terörün sonunu getirecek mi diyorlar. Cinayetlere ceza vermek cinayetleri sona erdiriyor mu, idam cezası verseniz de cinayet devam ediyor.