CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kurmaylarıyla birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye ekonomisinin Erdoğan ve liyakatsiz yöneticilerin elinde savrulduğunu belirten Ümit Özdağ, "Artık geldiğimiz noktada bu liyakatsiz yöneticiler açık seçik kendi iktidar dönemlerinin hatalarından dolayı ülkenin bu hale geldiğini beyan etmektedir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Ekonominin sorunları 2010 yılından itibaren uygulanan yüksek faiz, düşük kur sisteminden kaynaklanıyor" sözlerini hatırlatan Özdağ, "Ülkedeki ekonomik krizin tek sebebi; 2010 yılından bu yana iktidarda olan AKP hükümetleridir. Son 11 yıldır Erdoğan'ın dış güçler diye hitap ettiği kendi ekibiymiş" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke gerçeklerinden uzak olduğunu belirten Ümit Özdağ, "Televizyonlarda 'Ne pahasına olursa olsun faizi düşüreceğim' diyor ama herhalde Merkez Bankası faizi düşürürken tüm kamu kurumlarının yüzde 23 gibi yüksek bir faizle borçlandığından haberi yok. Erdoğan'a sesleniyorum: Hazinenin de borçlanma faizini düşür bakalım" şeklinde konuştu.

Özdağ, 2022 mali yılı girmeden bütçenin yarısının eridiğini ifade ederek, "Erdoğan'a ve Bakan Nebati'ye sesleniyorum: TBMM'de kanunlaşan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi revize edilmelidir. Bu haliyle bütçe, bütçe olma niteliğini yitirmiştir" dedi.

"SEN ALLAH'A YAKIN OLMAK İSTEMİYOR MUSUN?"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı da eleştiren Özdağ, şu ifadeleri kullandı: "Diyanet İşleri Başkanlığı tek başına dört-beş bakanlığın veya onlarca devletin en üst kurumunun harcadığı toplam parayı tek başına harcamaktadır. Bu kurumun başında olan Ali Erbaş, zırhlı araca binmekte, lüks otellerde davetler düzenlemekte ve ondan sonra çıkıp 'Fakirlik, Allah'a yakın olmaktır' açıklaması ile Türk milletiyle dalga geçmektedir. Sormak lazım Ali Erbaş'a; 'Sen Allah'a yakın olmak istemiyor musun?' Aslında senin Allah'a değil, Vatikan'a yakın olduğunu düşünüyorum."

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün 2022 yılı bütçesine işaret eden Ümit Özdağ, "Türk milletinin hayat pahalılığı altında ezildiği bir dönemde hala Suriyeli ve kaçak yabancılara bu kadar bütçe ayrılmasını anlamak mümkün değil. Buradaki para da yetmiyor, çok farklı kaynaklardan bütçe kalemi içerisinde Suriyelilere yapılan harcamaları gizliyorlar" dedi.