CiddiGazete- İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklamaları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın savunmasının istendiği iddia edildi.

Anadolu Ajansı'nın abonelerine geçtiği habere göre; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki "FETÖ" iddialarının ardından parti teşkilatlarından iletilen Özdağ'ın ihracına yönelik dilekçeleri değerlendirerek, Özdağ'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Bu gelişmenin ardından Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Meclis Disiplin Kurulu'ndan oluşan Müşterek Disiplin Kurulu toplandı ve Özdağ'a ilişkin dosyayı görüştü.

Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunmasının alınması kararını veren Kurul, bu kararı Özdağ'a tebliğ etti.

Tüzüğe göre, Özdağ tebliğin kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü cevap verebilecek.

Kurul, savunmaya göre tekrar toplanarak, Özdağ hakkındaki kararını verecek.

ÖZDAĞ'A TEBLİGAT YAPILMADI

İyi Parti genel merkezinin "sevk" açıklamasına, Anadolu Ajansı'nın "savunması istendi" haberine rağmen, Ümit Özdağ'a ne sevk bildirimi, ne de savunmasıyla ilgili herhangi bir resmi belgenin ulaşmadığı öğrenildi.