CİDDİGAZETE

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olması önerisine, "Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil" diyerek karşı çıktı. Aktaş sözlerinin devamında ise "30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Orman Haftası'ndan farkı yok” dedi.

- Alinur Aktaş, FETÖ'cuların geleneksel yemeği olan "maklube"ye düşkünlüğüyle tanınıyor. 31 Mart'ta Aktaş'ı AKP, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdi; MHP de destekledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hedef alan ifadelerinden dolayı kamuoyundan büyük tepki gören AKP'li Alinur Aktaş'a İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ'dan çok sert tepki geldi.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "30 Ağustos'un Türk milletinin en büyük bayramı olduğunu anlamayan bir zihniyet işgalci Yunan ordusunun Osman Gazi'nin türbesini kirletmesinden de rahatsız olmaz. Bu ahlaksızların soylarına iyi bakmak lazım. Bir yerden Yunan dölü bulaşmış olmalı" dedi.

İLBER HOCA DA DERS VERDİ

AKP'Lİ belediye başkanı Alinur Aktaş'a bir tepki de Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

Ünlü tarihçi, yaşanan 30 Ağustos tartışmaları için, “30 Ağustos, Başkumandanlık Muharebesi'nin kazanıldığı, Yunan Orduları'nın dağınık olarak ricata başladığı gündür. 30 Ağustos, Anadolu'dan asla çıkmayacağımızın belgesidir. Birçok ülkede böyle bir tarihî gün yoktur; böylesine değerli bir zafere sahip olanlar da her zaman kutlar” ifadelerini kullandı.