CiddiGazete- İstanbul’un Esenyurt İlçesi Bağlarçeşme Mahallesi’nde bulan bir pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki şahıs arasında kavga çıkmış, olay sonrasında 30-40 kişilik grubun, pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalık grup dağıtılmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN MESAJI

Suriyeliler konusunda hassasiyetiyle tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “#Esenyurt'ta Türk halkıyla #Suriyeliler arasında cereyan eden ve her türlü provokasyona açık olan olaylardan milletimizin uzak durmasını rica ediyorum. Zafer Partisi olarak kimsenin burnu kanamadan tüm sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğimiz sözünü bir kez daha yineliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İSMAİL ÇATAKLI’NIN MESAJI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, olayın ardından sosyal medya hesabından, “Esenyurt’ta Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışma kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile sona erdi. Sorumlular gözaltına alındı. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun!” mesajını paylaşmıştı.

ÖZDAĞ’DAN VİDEOLU CEVAP

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, olaylardan kendisini sorumlu tutan İçişleri Bakanlığı’na sosyal medya hesabından paylaştığı video mesaj ile cevap verdi.

Özdağ’ın mesajı şöyle:

“Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında AKP hükümetinin neden olduğu sığınmacılar meselesinin geldiği çok açık. Ülkemizde geçici sığınmacı ve kaçak, 8 milyona yakın insan yaşıyor. Bunların ortaya çıkarmış olduğu güvenlik, ekonomik ve sosyal-kültürel sorunlar her geçen gün biraz daha artıyor.

2011 senesinde itibaren uyarmama rağmen ısrarla hatalı politikalarına devam ettiler. Son yıllarda her gün bir başka yerde bir Türk vatandaşının, bir sığınmacı veya kaçaklar tarafından öldürüldüğünü, bıçaklandığını duyuyoruz. Zaman zaman da bu alçakça saldırılara ve cinayetlere karşı, Türk milletinden tepkiler geliyor.

Biz Zafer Partisi olarak ısrarla bu tepkinin sandıkta ortaya konulması gerektiğini ifade ediyoruz. Buna rağmen dün Esenyurt’ta çıkan olaylar üzerine İçişleri Bakanlığı beni ve Zafer Partisi’ni olaylarla ilgili suçladı.

Oysa bugün Türkiye’de gerçekleşen sığınmacılarla ilgili bütün suçlardan, saldırılardan, eylemlerden tek sorumlu, bu sorumsuz politikalara imza atan AKP’dir.

Altını çizerek söylüyoruz:

Değerli vatandaşlarımız, sabırlı olun, sabırlı olun, sabırlı olun…

Ve tepkinizi sandığa götürün.”

DÖRDÜ ÇOCUK, 7 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan İstanbul Valiliği’nin konuya ilişkin bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Esenyurt ilçemiz Bağlarçeşme Mahallesinde bulan bir pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki şahıs arasında kavga meydana gelmiştir.

Olay sonrasında 30-40 kişilik grubun, pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine, güvenlik güçlerimizce yapılan müdahale sonucu kalabalık grup dağıtılmıştır.

Meydana gelen “Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması” olayı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda; (4)’ü Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere (7) şüpheli yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.”