CİDDİGAZETE

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin geçmişine bakınca, skandal konuşmaları bir bir dökülmeye başladı.

Ülkücüler için "Dış güçlerin kontrolünde" diyen Özhaseki, PKK'lı militanlara ise "Gerilla" yakıştırması yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde işe aldığı isimlerden 220'si FETÖ'cu çıkan Mehmet Özhaseki, bunu inkar etse de Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ortaya çıkmasıyla suskunluğa büründü.

"Çözüm süreci"ne verdiği desteği, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için, "Siyasi figür" tabiriyle süsleyen AKP'li adayın son olarak, Türk ordusuna kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz ve Ergenekon için söylediği sözler, geçmişiyle olan gerçeklere bir yenisini daha ekledi.

"ERGENEKON DAVASI'NA ALLAH'A İMAN EDER GİBİ İNANDIM"

Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2012 yılının ekim ayında Habertürk TV'de yayınlanan Balçiçek İlter'in sunduğu "Söz Sende" programına katıldı ve Ergenekon davası için "Allah'a iman eder gibi inandım" dedi.

KENDİSİNİ 'ERGENEKON MAĞDURU' GÖSTERDİ

O dönem kendi ismi de "Ergenekon mağdurları" arasında geçen Özhaseki, Balçiçek İlter'in "Peki siz bunları ilk öğrendiğinizde ne hissettiniz? Biri sizin öldürülmeniz için para veriyor" şeklindeki sorusuna şu cümlelerle cevap verdi:

"Bakın bir şey söyleyeyim mi ben size, bu olaylar çıktığında; Ergenekon davası, Balyoz davası vesaire şüpheli şüpheli bakardık. Ama kendimle ilgili yapılanları gördüğümde dedim ki, Türkiye’de hakikatten şu gözüken, piyasada hepimizin bildiği legal görünümün dışında dehşet işler oluyor. Geride başka türlü kumpaslar kuruluyor. Toplumu bir yere götürmek için ince ince hesaplar yapılıyor. İnsanlara senaryolar yazılıyor, birilerinin üstüne kumpaslar kuruluyor. Bütün bunlara inandım. Yüzde yüz inandım. Allah’a iman eder gibi inandım..."

HEPSİ YALAN ÇIKTI

274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Hukuk dersi gibi bir karara imza atan Yargıtay, Ergenekon için "kumpas" dedi. Balyoz'un da FETÖ'nun oyunu olduğu ortaya çıktı. Akıllarda, Mehmet Özhaseki gibi Balyoz ve Ergenekon'a destek veren siyasilerle, Silivri Cezaevi'nde kararan hayatlar, sönen ocaklar kaldı.