AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "beka" meselesini öne çıkartarak, MHP'den büyükşehir belediyelerini istedi. Kayseri İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Özhaseki, "Yeniden birinci parti olacağız. Elimizdeki belediyelerden daha fazla belediye inşallah alacağız. Önemsediğim bir konu var, Devlet Bey'in daha önce Türkiye'nin beka meselesinde ciddi bir duruş sergileyerek bizimle beraber olması hakikaten takdire şayan. Cumhur İttifakı başarıyla sonuçlandı ancak bunun özellikle büyükşehirlerde devam etmesi lazım.

KULAĞIMIZA DEDİKODULAR GELİYOR!

Kulağımıza gelen dedikoduların gerçeğe dönüşmemesi lazım. O dedikodular neler? 'İstanbul'da bir iki ilçeyi biz PKK'nın uzantısı partiye verelim, siz büyükşehiri bize verin. Ankara'da, İzmir'de biz size o PKK'nın siyasi uzantılarına yer verelim, siz bize büyükşehirlerde oy verin.' Bunun kadar çirkin bir iş olamaz. Herkes, herkesle ittifak yapabilir. Herkes, herkesle konuşabilir, diyecek bir şeyimiz yok ancak terör örgütü olunca işler başka. Terör insanlık suçudur. Dini imanı olmaz, milliyeti olmaz bu işin. Kim terörden yanadır lanetlenir onlar. Böyle bir lanetli gruba karşı bu tür pazarlıklara girmek ihanettir. Bunu biliyoruz, buna karşı da teyakkuzdayız" dedi.

Mehmet Özhaseki'nin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, FETÖ’den yargılanan, aralarında İstikbal Mobilya'nın sahipleri Hacı Boydak ve Memduh Boydak'ın da bulunduğu çok sayıda işadamını defalarca Pensilvanya’daki Fethullah Gülen’in yanına götürdüğü mahkeme kayıtlarına girmişti.