CiddiGazete- AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çıplak arama iddialarını reddederek, "O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diye konuştu.

AKP'li Zengin, Meclis'te gündeme gelen çıplak arama iddialarına cevap verdi. İddiaları sert bir dille reddeden Özlem Zengin, "Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve o kadınlara bir aferin geldi" ifadelerini kullandı.

Zengin, "Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken, malum FETÖ'cülerin başındaki adam ne demişti, "Başörtüsü füruattır" demişti. Sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi ne kadar hapisanedeki FETÖ'cü kadın varsa başörtüsü savunucusu olmuşlar. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim, FETÖ'cülerin malzemesi değilim" dedi.

"Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ'cü varsa, beni Twitter'dan etiketleyerek haber paylaşıyor" diyen Zengin, "Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi" diye konuştu.

BAŞINI AÇTIRDIKLARINI 20 YIL SONRA AÇIKLADI

Sözleri büyük tepki çeken AKP'li Özlem Zengin'in, avukatlık yemininden yıllar sonra yaptığı açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu.

Videoda, hayatında ilk kez avukatlık yemininde başını açtığını söyleyen Zengin, "Yıllardır başımı örtüyorum. Bir gün başımı açtım. Bu yemin ettiğim andı. Hiç bu kadar üzüldüğümü, bu kadar aşağılandığımı ve bu kadar kırıldığımı hatırlamıyorum. Orada insanlar gururla söylemek istediklerini söylediler. Ben kafamı kaldırıp hiç kimseye bakamadım" ifadelerini kullanıyor.

VEKİLLERDEN BÜYÜK TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in bu ifadeleri büyük tepki topladı.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı" dedi.

"KADIN MİLLETVEKİLİ OLARAK BU KADIN MİLLETVEKİLİNDEN UTANDIM"

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Yaklaşık 20 yıl sonra 'Avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım' diyen Özlem Zengin TBMM'de, Çıplak aramaya maruz kalan 'namuslu' kadın bunu söylemek için 20 yıl beklemez. Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı" dedi.

ÖZLEM ZENGİN: TOKAT YOLUNDAYIM

Bu sözleriyle sosyal medyada gündem olan Özlem Zengin, Twitter hesabından mesaj paylaştı.

AKP'li Zengin, "Tokat yolundayım... TT olmuşum yine... Beni duyan var mı bilmiyorum. Ama ümitliyim duyan anlayan yeter diyenler olucaktır. Karlı yollar şahit..." ifadelerini kullandı.