CİDDİGAZETE

İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Ahmet Baykan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Millet İttifakı gereği İYİ Parti'nin aday çıkarmadığı Maltepe'de, belediye encümen listelerini CHP hazırladı. İYİ Parti adına listede yer bulamayan ilçe başkanı Çakıroğlu, listelerin dünkü teslim saatinin ardından, AKP/MHP adayı Ahmet Baykan'ı desteklediğini belirten bir mesaj paylaştı.

22 Aralık'ta İstanbul il kongresinde Buğra Kavuncu'yu destekleyen ve belediye encümen üyeliği için söz alan Vedat Çakıroğlu, bu gerçekleşmeyince, rakip partinin adayına destek mesajı yazdı.

İL BAŞKANLIĞI HEMEN GÖREVDEN ALDI

Bunun ardından, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Vedat Çakıroğlu’nun ilçe başkanlığı görevinden alındığını belirtti.

Çakıroğlu’nun sosyal medya hesaplarında paylaştığı iletilerin İYİ Parti’yi temsil etmediğini aktaran Kavuncu, “31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için kurduğumuz ‘Güç Birliği’ çerçevesindeki çalışmalarımız İstanbul, Maltepe’de devam etmekte olup, bu kapsamda CHP ile imzalamış bulunduğumuz protokol gereği Maltepe’de CHP’nin adayını destekleyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha önemle duyururuz” dedi.

Maltepe'de Cumhur İttifakı'nın adayı olan Ahmet Baykan AKP'den aday adaylığı başvurusu yapmış, AKP'nin Maltepe İlçesi'ni MHP'ye bırakması nedeniyle MHP adına Cumhur İttifakı'nın adayı olmuştu.