CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, bugün yaptığı Twitter paylaşımında parti içi demokrasi anlayışını dile getirdi ve "Demokrasi yarışında Liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona en büyük saygısızlıktır.

Liderimize, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlık yapılmasına izin vermemiz asla düşünülemez" dedi.

2018'DEKİ VİDEO SAYGISIZLIK MIYDI?

Yaklaşan İstanbul kongresiyle ilgili Meral Akşener'in tarafsız olduğunu iddia eden Ahmet Çelik, 20 Aralık 2018 tarihinde yapmış olduğu paylaşımda Meral Akşener'in Buğra Kavuncu'dan yana taraf olduğu imasıyla bir video paylaşmıştı.

Ahmet Çelik, 2018'deki İstanbul kongresinden 2 gün önce yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "22 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan İstanbul İl Kongremizin partimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesile ile 6 Ekim’de yapılan İstanbul İl Başkanlığı devir-teslim töreninde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in konuşmasından bir bölüm paylaşmak istiyorum" dedi. Çelik, 22 Aralık'ta yapılan kongrede, Meral Akşener'in Buğra Kavuncu'dan yana taraf olduğunu ima etmişti.

O ZAMAN TARAFLI, ŞİMDİ TARAFSIZ MI?

Yaklaşan yeni kongrede mevcut il başkanı Buğra Kavuncu ve kurucu il başkanı Ersin Beyaz'ın yarışacağını belirten Ahmet Çelik, iki aday arasında kendisinin de Akşener'in de tarafsız olduğunu iddia etti.

Ahmet Çelik'in ifadelerine Murat Berat Doğan isimli bir partiliden cevap geldi. Doğan, "Bir önceki İstanbul İl Başkanlığı seçimindeki tabloyu hatırlıyor musunuz" dedi.

İYİ Partili Murat Berat Doğan'ın Ahmet Çelik'e yayımladığı videoyu anımsatan paylaşımı şöyle:

"Bir önceki İstanbul İl Başkanlığı seçimindeki tabloyu hatırlıyor musunuz?

Ablanın emaneti imalı videoları izlemediniz sanırım ya da seçim arifesi bir aday ile kapıda resim vermek...

Biz iyi olan kazansın diyoruz ama karşı çıktığımız olayları yaşamamıza tepkisiz kalınamaz!"