CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi'nden ayrılarak "Milli Yol Hareketi"ni kuran ekip partileştirme sürecindeki toplantılarına İstanbul Eyüp'te devam etti. "İstişare Toplantısı" adı verilen toplantıya, birçok partiden temsilciler katıldı. Toplantıda konuşan Milli Yol Hareketi Sözcüsü Remzi Çayır, BBP'e yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Çayır, Cumhurbaşkanı için de "Tayyip Bey şu an neyle meşgul biliyor musunuz? 'Gücü nasıl elimde tutarım, nasıl devam ettiririm'in peşinde. Bu sistemin gereği, adamın suçu yok. Adam girmiş kaba, kap kirli" ifadelerini kullandı.

"BBP TİCARETHANE OLDU"

Remzi Çayır'ın BBP'e yönelik eleştirileri de şöyle:

Bana soruyorlar, 'BBP'ye ne oldu' diye. İçi boşaldı, tabela partisi oldu, ticarethane oldu. Bizim kurduğumuz partiden eser yok. Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu parti olmaktan çıktı, ticarethane oldu. Partiler din değil, iman değil, ayet değil, hadis değil, ama davalar esastır, hayatın gayesidir. Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı hücreyi paylaştık, 18 yaşındayken. Önümüze bir kâğıt koydular, 'Sizi suça itenleri, emir verenleri, yani Alparslan Türkeş'i, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ele verirseniz, dilekçeye yazarsanız yarın serbestsiniz' dediler. Elimizin tersiyle ittik kağıtları. Şimdi de elimizin tersiyle itiyoruz, 'Başka partiye git' diyenleri. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan gidiyoruz."

"ERDOĞAN, KABA GİRDİ KİRLENDİ"

"Siyasi partiler bugün, ismi ak olsun kara olsun, iyi olsun kötü olsun, hepsi rant kapısıdır, hepsi çıkar kapısıdır" diyen Remzi Çayır şu ifadeleri kullandı:

"Tayyip Bey ilk geldiği günlerde çok idealistti. 'Çankaya'da oturmayacağım, köşklerde oturmayacağım' diyen Erdoğan'dı, ilk zamanlar. Ama kaba girdi, zira siyasetin kabı kirli. Zemzem suyu bile koysanız kirleniyor. Sistemi değiştirmedikçe hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ifadesiyle söylüyorum; millete zorla giydirilmiş bu elbise değişmedikçe hiçbir şey değişmez. O yüzden yepyeni, insana değer veren yeni bir kap oluşturmak lazım."

"SİYASİ PARTİLER TÜRKİYE'DE HİZMET ARACI DEĞİL"

Çayır, konuşmasında şunları kaydetti:

"Siyasi partiler, Türkiye'de hizmet aracı değil, milletin meselesini çözen organlar değil. Nedir? Rant, çıkar, güç elde etme aracı haline geldi. Tayyip Bey şu an neyle meşgul biliyor musunuz? 'Gücü nasıl elimde tutarım, nasıl devam ettiririm'in peşinde. Bu sistemin gereği, adamın suçu yok. Adam girmiş kaba, kap kirli. Kirlenmeme, başkalaşmama şansı yok. Onun için biz, ilk emirde siyasetin temel kuramını değişim ve dönüşüme uğratmak, insana hizmet eder bir biçime getirmek zorundayız.

"PARAMIZ YOK AMA UMUDUMUZ VAR"

İşin zor olduğunu biliyorum. Her yere gidiyoruz. 'Para var mı' diyorlar. Hazırda paramız yok ama umut var, çıkın var. Eski bildiğimiz çıkın. 'Meşhur var mı, kim var' diyorlar. Vallahi meşhur da yok, para da yok. Ben içerdeyken bir tiyatro yazdım; 'Deliler Özgürdür' diye. Memleketin delileri yola çıkarken paraya bakmaz, sağına soluna bakmaz. Dosdoğru yürürler. Biz o delileriz. Eğer o deliler olmasa dünya değişmezdi. Bu memleketin delileri böyle geldi, böyle gitmeyecek. 'Gidişe itirazımız var' diyeceğiz. Yarından endişe duymadan, 'halimiz ne olacak' diye düşünmeden yarını kucaklayacak bir sisteme kavuşmasını sağlayacağız."