CiddiGazete

Hakkında çıkan "30 bin liralık" rüşvet iddialarına cevap veren Kocaeli MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "Karşılaştığımız durum MHP üzerinde oynanan bir oyundur. Bunlara MHP’nin aldırış etmesi mümkün değildir. Bizim bu konularda çok değişik sınavlarımız olmuştur. 20 yıldır mücadele çizgimiz var. Karanlıktan gelen seslere aldırış etmeyiz. Bir buçuk yıl önce gizli kamera ile çekilmiş, sesli ve görsel olarak olmadığım bir video ortaya çıkmıştır. Gerek aile, gerek siyasi hayatımla bağdaşmayan bir senaryo vardır. Devlet Bahçeli’nin evladı ve yol arkadaşı olarak yola devam ettim. Benim bir ilişkim varsa, dünya nimetiyle ete kemiğe bürünmüş anım olurdu. Ortada bir tiyatro vardır."

Ortada bir FETÖ kumpası olduğunu iddia eden Ünlü konuşmasını şöyle sürdürdü: "İl Yönetim kurulu üyesinin basına ve medyaya düşen videosunun ne şahsım, ne de partimle bir ilgisi yoktur. Gerek sosyal medyada, gerekse basında ismi geçen kişi ve kişilerin ihmal ve istismarları varsa ki vardır, partimizin ilgili kurumlarınca ilgili hükümleri Kocaeli İl Teşkilatı tarafından uygulanacaktır.

İl Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlar konuyu detaylı olarak değerlendirecektir. MHP kurumsal kimliği olan bir siyasi partidir. İlgili kurulları vardır. İncelemenin ardından kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır. MHP’nin hukuk birimi hem kayıt yapanla, hem de bunu medyaya puntolarla çıkaran basın mensuplarıyla ilgili de suç duyurusunda bulunacaktır.

İncelediğinizde bunu akşam saat altıda manşetten giren gazetecilere baktığınızda, FETÖ ile ilişkisi olanların nasıl puntolar attığını gördüğünüzde, MHP Kocaeli teşkilatlarının üzerinde bir kumpasın, bir oyunun olduğunu en nihayetinde Kocaeli halkı bilmektedir.

Kocaeli halkı nasıl 2011 kaset operasyonunda millete sahip çıktıysa, bu kaset operasyonunda da ülkücülere sahip çıkacaktır. Bu görüntü yerel seçimler öncesinde çekilmiş ve bugünlere saklanmıştır."

VİDEODA NE VARDI?

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’nün yaklaşık bir yıl önce bir otelin ruhsatını çıkarttırabileceğini söyleyerek Bahadır isimli bir vatandaştan 30 bin lira para aldığı, ancak ruhsat işini halledemediği halde, şahsa parasını geri ödemediği iddiasını içerin bir video sosyal medyada paylaşıldı. Ünlü tarafından mağdur edildiğini iddia eden vatandaş, MHP İl Sekreteri İzzet Erdem ile il binasında yaptığı görüşmeyi, cep telefonuyla kayda aldı.

Görüntülerde İzzet Erdem vatandaşa, parasının ilk taksidi olarak 5 bin lira hazırlandığını, geri kalan kısmın da Aydın Ünlü tarafından verileceğini söylüyor. Vatandaş da eşi yanında olduğu halde parasını istemek için Aydın Ünlü ile görüştüğünü, Aydın'ın eşinin yanında kendisine küçük düşürücü ifadeler kullandığını, bundan sonra parasını istemek için il başkanlığına gelmeyeceğini belirtiyor. İl sekreteri İzzet Erdem de MHP İl Başkanı Ünlü’nün, isteyene silah ruhsatı ayarlamak için yetkili kişilerle nasıl işbirliği yaptığını, silah ruhsatı karşılığında vatandaşlardan 15 bin lira para aldını söylüyor.