CiddiGazete- Türkiye'nin, Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2 SİHA, Rusya'nın tepkilerine neden oldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov'un Ukrayna'nın doğusunda tırmanan gerginlikle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla görüştüğünü açıkladı.

Rus basını, görüşmenin perde arkasını yazdı, görüşmenin ana konusu SİHA satışı olduğu ifade edildi.

Görüşmede Lavrov'un, Ukrayna yönetiminin Batının desteği ile Donbass bölgesinde gerilimi tırmandırdığını ve durumun giderek kötüleştiğini aktardığı belirtildi.

Rus basını Lavrov'un, Ankara'ya, Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri ve teknik işbirliğiyle Bayraktar TB2 SİHA satışıyla ilgili endişelerini ciddi bir biçimde ele almaya çağırdığını yazdı.

Görüşmede Lavrov, Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri ve teknik işbirliğinin Ukrayna'nın 'Askeri yapılanmasına' katkı sağladığını belirtti.

iev, Türkiye'den Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava aracı satın almış, ekim ayı başında da kendi topraklarında Türk SİHA'sı üreten bir fabrika kuracağını açıklamıştı.

26 Ekim tarihli haberine göre de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü vurduğu görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Daha sonra, Rus kamuoyu, Türkiye'ye yönelik eleştiri dozunu arttırmıştı.