CiddiGazete- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

İki lider ziyaretin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nı dikkatlice incelediklerini ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Böyle bir planın başarılı olması için açık, berrak olacak, samimi olacaksınız ve eyleminizle göstereceksiniz. Ben ortada ne iyi niyet, samimiyet, ne de halde tavırda eylem planına uygun bir tavır görüyorum. Niyet gündem değiştirmek. Samimiyet olmadığının açıkça işareti... Bugün Türkiye'deki korku ikliminin sorumlusu sizsiniz, önce onu dağıtın" diye konuştu.

‘ŞAHSEN ÖNEMSEMİYORUM’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da aynı konuda şunları söyledi:

"Ben son yaklaşımları, anayasa değişikliği, kanunlarda yapılan değişikleri kusura bakmasınlar ama şahsen önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek yeri geldiğinde gerekli ama esas olanı mevcut kanunlara uymak. Zihniyet değişmeden kanunların değişmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Bugün ‘Anayasa’nın bazı maddelerine uymuyoruz’ derseniz yeni değiştireceğiniz maddelere uyacak mısınız? Anayasa’da kanunları değiştirmekle gidişatta bir değişiklik olacağı kanaatinde değilim."

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Başbakanlığı döneminde, 2016 yılında, dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında da konuşan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"O gün bütün muhalefet partileri, HDP de dahil, CHP de dahil dokunulmazlıkların kaldırılması görüşünü ifade ediyorlardı. Bazı çevreler ise sadece bir partiye dönük olarak dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunuyorlardı. Muhalefetin de görüşlerini göz önünde alarak, onların da mutabık kaldıkları çerçeve olarak tek bir partiye ve tek bir partinin vekillerine karşı dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru görmediğimi ifade ettim. ‘Bütün dokunulmazlıkları, kürsü dokunulmazlığı hariç, kaldırmaya varız’ dedim, kaldırdık. O günkü muhalefet partileri de bunu talep ediyorlardı. Şu anda da aynı kanaatteyim. Kürsü dokunulmazlığı hariç, milletvekillerinin diğer vatandaşlardan farklı olmaması gerektiğini düşünüyorum."

TBMM’DEKİ FEZLEKELER

Davutoğlu, 6-8 Ekim 2014’teki Kobani eylemleri soruşturması kapsamında haklarında düzenlenen fezlekeler TBMM'ye sevk edilen 9 HDP milletvekili hakkında ise şunları söyledi:

"İlkesel bir çerçeveden bakılarak gelmiş fezlekeler değil. Hukuki boyutundan daha çok siyaseti dizayn etme çabası... Bu bir siyaset mühendisliği. Biz parti olarak kendimizle ilgili de her türlü Meclis soruşturmasına açığız. Burada hukuki süreçlerden daha çok temiz siyaset anlayışından, teröre karşı mücadeleden daha çok siyaseti dizayn etme çabası var. Fezlekelerin temel amacı siyaseti dizayn etme çabası olduğu için tutumumuz açıktır. Kimse siyaseti bu yolla dizayn etme çabasına giremez, biz buna karşı çıkarız.”