CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, 8 Kasım 2020'de resmî Instagram hesabından paylaştığı mesaj ile 2018'den beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı.

Albayrak'ın istifası, açıklamadan 25 saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Berat Albayrak istifasının ardından sosyal medya hesaplarını kapattı ve adeta sırra kadem bastı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Berat Albayrak’ın istifasının yıl dönümü dolayısıyla Twitter hesabından bir dizi mesaj paylaştı.

Kütahyalı, 8 Kasım tarihinde paylaştığı mesajlarda şu ifadelere yer verdi:

"THE İSTİFA"

1- Bugün fırtınalı Berat Albayrak istifası olayının(The İstifa)tam birinci yılı oldu. 1 yıldır bir adam kendini adeta tabuta koymuş, hiç ortada yok, kimse ile konuşmuyor ama hâlâ o adam konuşuluyorsa -sevin sevmeyin- burada analiz edilmesi gereken bir politik olgu var demektir.

2- Nice Bakanlar görevden ayrıldıktan en geç 2 hafta sonra unutulur gider. Vaktinde çok güçlü olup makamı kaybettikten sonra adı hiç hatırlanmayan çok siyasi figür var. Türk siyasal hayatında üstü örtülemeyen bir Berat Albayrak olayı vardır ve henüz bu hadise hiç incelenmemiştir.

3- Berat Albayrak’ın istifası olayının kapanamayan boşluk yaratmasının nedeni şudur: Berat Albayrak mevcut rejimin ana paratoneriydi. Tüm şimşekler onda patlıyordu. Bu rejime olan tüm tepkileri Berat Albayrak paratoner olarak kendinde topluyor ve soğuruyordu.

4- Berat Albayrak "sözde" muhalefetin tüm şimşeklerini üzerine çektiği için mevcut müesses rejimin "Hakkında laf edilemeyen" aktörleri de rahat ediyordu. Ama "Hakkında laf edilemeyenler" de Berat Albayrak olgusunu analiz edemediler. Son 1 yıldır o yüzden bu dosya kapanamamıştır..

"ERDOĞAN TEK PARATONER"

5- Berat Albayrak’ın gidişi ile Türk rejiminin tek paratoneri Recep Tayyip Erdoğan haline gelmiştir. Berat Albayrak, Erdoğan’a yönelecek şimşekleri de kendine çeken ve bu bağlamda müesses rejimi olduğu kadar Erdoğan’ı da rahatlatan bir aktördü. Şimdi Tayyip Erdoğan tek paratoner.

6- Sözde en sert muhalifler tarafından bile bu rejimin "Hakkında laf edilemeyen" aktörleri bu yazdıklarım üzerine düşünmelidir. Cüneyt Özdemir "Berat Albayrak Özel" yayınında neden gece 3'te 300 bin kişi yatağından kalkıp bu yayını izlemiştir? Bu olayın ikinci bir benzeri yoktur."

"SADIK ALBAYRAK ARADI"

Rasim Ozan Kütahyalı, 10 Kasım tarihinde Twitter hesabından paylaştığı mesajda ise Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak’ın kendisini aradığını ve 1 saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kütahyalı söz konusu görüşmeyi ilişkin şu mesajları paylaştı:

1- Berat Albayrak’ın hala unutulmayan ve konuşulan vakar istifasına dair yazdıklarımla ilgili üstad Sadık Albayrak beni aradı. 1 saat çok keyifli muhabbet ettik. Verimli bir sohbet oldu.

"BERAT ALBAYRAK İTİKAFA GİRDİ"

2- Sadık Albayrak önce bir kelimeme itiraz etti. Berat Albayrak’ın itikafa girdiğini ifade etti. İtikaf kelimesinin altını çizdi. Bu kavram (itikaf) böylece Türk siyaset literatürüne dahil olmuş oldu.

BERAT ALBAYRAK KİTAP YAZIYOR

3- Sadık Albayrak çok önemli bir bomba bilgiyi daha ifade etti. Berat Albayrak şu an tüm bu süreci ve daha da fazlasını anlatan bir kitap kaleme alıyor. O kitabın yazımıyla meşgul durumda. Yani kısacası: Yeri yerinden oynatacak bir Berat Albayrak kitabı geliyor!

4- Berat Albayrak’ın bu olay yaratacak kitabının ismini kendisi de yazar olan üstad Sadık Albayrak’a sordum, o konuda tüyo vermedi. Ama bana kalsa Berat Albayrak’ın daha önce kullandığı şu kavram çarpıcı bir kitap adı olurdu: "At izi, it izi"

"YÜZÜNÜ KIBLEYE, SIRTINI DOLARA YASLAYANLAR"

5- Sadık Albayrak "Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar" diye bir kitlenin olduğunun ve bunların ilk günden beri Berat Albayrak’a düşmanlık yaptığının da özellikle altını çizdi. Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar...

6- Umuyorum Berat Albayrak’ın büyük ilgi görecek bu kitabı, benim epey yazıp bir türlü bitiremediğim "Sultan Hamid, Kemal Paşa ve Tayyip Bey" ile bugünkü Türkiye'yi anlattığım "Devlet, Parti ve Aile” kitaplarıma benzemez. 2022 içinde bu kitabın yayınlanması bekleniyor.

"AKP İÇİNE VERİLMİŞ MESAJLAR MI?"

Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü Twitter mesajlarında ise Sadık Albayrak ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin kullandığı ifadelerin, "kimi çevrelerce yanlış ve maksatlı speküle edildiğini" ileri sürdü. Kütahyalı'nın konuya ilişkin bugünkü mesajları şöyle:

1- Dün burada yazdıklarımın kimi çevrelerce yanlış ve maksatlı speküle edildiğini görüyorum. Sadık Albayrak’ın ifadeleri AK Parti içine verilmiş mesajlar değildir. Bu yorum gerçekliğe aykırı olur. Dolayısıyla o 1 saatlik konuşmadan biraz daha detay vereceğim ki olay anlaşılsın.

2- Sadık Albayrak "Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar" derken halen Türkiye içinde aktif olan Tuskon sermayedarlarından, yani Pensilvanya Hempalarından bahsetti bana o konuşmada. Berat Albayrak’a ilk günden beri düşmanlık edenlere dair çok somut ve net bir çerçeve çizdi.

"TAYYİP ERDOĞAN KAÇACAK DELİK ARAYACAK"

3- Tuskon Başkanı "Tayyip Erdoğan fare gibi kaçacak delik arayacak" dediğinde ayağa kalkıp alkışlayan FETÖ’cü kitlenin yüzde 70’inin hala aktif olduğunu ifade etti Sadık Albayrak. İşte "Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar" denilen Berat Albayrak'a düşman kitle bunlardır.

4- Ayrıca Berat Albayrak'a sistematik düşmanlık eden kitle içinde Davutoğlu ve Babacan'ın partilerini finanse edenleri de söylüyor Sadık Albayrak. Dolayısıyla "Yüzünü kıbleye, sırtını dolara yaslayanlar" derken işaret edilen adres nettir. İsteyen bunları isim isim de bulabilir.