CiddiGazete- Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 2-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kitap Günleri'nin onur konuğu Diyanet İşleri eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fuar Özel Konuğu ise İlber Ortaylı olacak.

Fuarda aralarında Hayati İnanç, Nurullah Genç, Pelin Çift, Tufan Gündüz, Bahadır Yenişehirlioğlu, Kemal Sayar, Şeyda Betül Kaya, Vildan Atasoy, Yusuf Kaplan, Mete Yarar, Mustafa Armağan ve Nedim Şener'in de bulunduğu yazarlar kitaplarını imzalayacak.

MUSTAFA ARMAĞAN DA LİSTEDE

Fuara katılacağı açıklananlardan Atatürk aleyhtarı paylaşımlarının yanı sıra, Fetullah Gülen'i öven kitaplarıyla tanınan sözde tarihçi Mustafa Armağan da yer aldı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yayın bölümü yöneticisi olan Mustafa Armağan, 1995'ten 2015'e kadar kapatılan Zaman Gazetesi'nde yazdı. Armağan, AKP'nin FETÖ ile ilişkilerin koparılması için sözde milat kabul ettiği 17-25 Aralık 2013'ten sonra da yazılarını sürdürdü.

Mustafa Armağan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'cülere "Haşhaşiler" dediğinde Mustafa Armağan, "Haşhaşilerin yaptıklarını hizmet hareketi mensuplarına yakıştırmak, hakkaniyetle bağdaşmamaktadır" demişti.

ŞAHİN BEY KİMDİR?

Asıl adı Mehmet Sait olan Şahin Bey, 1877 yılında Gaziantep'te doğdu. Henüz 22 yaşında ilk defa Yemen'e asker olarak gitti ve Yemen'de başçavuş rütbesine kadar yükseldi.

1911 yılında da Trablusgarp Savaşı'na gönüllü olarak katılım sağladı ve ardından Balkan Savaşları dahilinde Çatalca Cephesi'nde görev yaptı. Birinci Dünya Savaşı'ndan önce Galiçya Cephesi'nde, 1917 yılında da Sina Cephesi'nde bulundu.

Askeri başarılarından ötürü Mülazımı Sani rütbesini hak eden Şahin Bey, 1918 yılında İngiliz askerlerine esir düştü ancak 1919 yılı sonlarına kadar süren esareti Mondros Ateşkes Antlaşması dahilinde sonlandı ve serbest bırakıldı.

1919 yılında Harbiye Nezareti tarafından Birecik Askerlik Şubesi Başkanlığı'na getirilen Şahin Bey, ardından Antep Heyet-i Merkeziyesi'ne başvurdu ve heyet, Şahin Bey'i Kilis-Antep yolu Kuva-yi Milliye komutanlığına atadı.

Kilis-Antep yolunun savunmasını üstlenen Şahin Bey, 1920 yılı başlarından itibaren Fransız kuvvetlerine karşı mücadele etti. Şubat ve Mart aylarında Fransızların Antep'e askeri sevkiyatlarını engelleyen Şahin Bey, bu güçlerin geri çekilmesini sağlamıştır.

24 Mart'ta kalabalık bir Fransız gücü Urfa'ya doğru harekata geçti ve Fransızların takviye birlik alması sonucunda geri çekilmek zorunda kaldı. 28 Mart'ta kendi komutasında bulunan birlikler tarafından savunulan Elmalı Köprüsü'nde meydana gelen çarpışmada hayatını kaybetti.

Şahin Bey lakabı, Urfa yolunda gösterdiği üstün başarıdan dolayı takılmıştır ve Antep Savunması'nda üstün fayda sağladığı için Şahin Bey'in anısına Gaziantep'te adı Şahinbey ilçesine verilmiştir. Hayatını kaybettiği Gaziantep-Kilis karayolu üzerinde kendisi için anıt mezar yaptırılmıştır.