Bağcılar Meydanı’nda gerçekleşen olayda yaralananların tamamı ülkücü çıktı. Akşam saatlerinde yaşanan saldırı olayı şöyle gelişti:

Metro istasyonunun girişinde bir vatandaşın kadın polise tacizde bulunduğu iddia edildi. Kadın polisle vatandaş arasındaki sert tartışma metro istasyonunun girişinden İYİ Parti standının önüne kaydı. Partililer, stand önünde iyi bir görüntü olmadığı gerekçesiyle tarafları önce polis çağırmaya, sonra da tartışmalarını daha uzak bir yerde yapmaya davet etti.

O sırada kadın polis memuru, kendilerini ikaz eden parti görevlilerine de sert çıktı. Bu sırada partililer, ilçe başkanı Gökhan Yiğit’i telefonla arayarak olay hakkında bilgi verdi. Yiğit, bir kaç dakika sonra standın olduğu yere geldi ve tarafları polis çağırmaları, tartışmalarını standın uzağında yapmaları konusunda tekrar uyardı.

Başkanın kadın polis memuru ve tacizci olduğu iddia edilen vatandaşla konuşması devam ederken, bir anda 100 kişilik bir grup belirdi. Ellerinde bıçak ve sopalarla İYİ Parti standına yönelen saldırganlar, özellikle daha önce Ülkü Ocakları’nda başkanlık yapmış isimlere bıçakla vurmaya başladı. Saldırganlar, İYİ Parti standında görev yapan ancak daha önce Ülkü Ocakları’yla ilişiği olmayan partililere dokunmadı. Grup, olay yerine haber verilmesinden 30 dakika sonra gelen polisin havaya ateş açması sonrası kaçarak uzaklaştı.

İYİ Parti stadındaki biri ağır yedi ülkücü bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Olayda, 100 kişilik saldırgan gruptan da dört kişi hastanelik oldu. Durumu ağır olan Bağcılar Ülkü Ocakları eski başkanı Hacı Çağrı, çevredeki özel bir hastaneye götürüldükten sonra, bacağındaki ana damarlardaki kanamanın kontrol altına alınamaması nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Çağrı bugün ameliyata alınacak.

Balgat’tan ilginç paylaşım

İYİ Parti mensubu yedi kişinin bıçakla yaralandığı saldırının hemen ardından, Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürü ilginç bir paylaşım yaptı. Bilal Aydın, saldırı haberi duyulduktan sonra attığı tivite Bahçeli’nin görsel kolajını ekleyerek, “Vur Bozkurtum vur tilkiye; vur da kurtulsun Türkiye...” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener daha önce uyarmıştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Tek bir arkadaşımın incitilmesini, kırılmasını, iftiraya uğramasını kabul etmem mümkün değildir. Alıştılar sövüp sövüp, bedel ödememeye. Biz geri çekilmiyoruz. Biz korkmuyoruz. Buradan ilan ediyorum; tek bir İYİ Partilinin saçının teline dokunanın elini kırarım” demişti.

Saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez

Meral Akşener, dünkü olaydan sonra yaptığı sosyal medya açıklamasında da şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir saldırı veya tehdit bizi çıktığımız iyilik yolundan döndüremeyecektir. Türkiye’nin ihtiyacı olan iyiliği ve sağduyuyu sabırla inşa edeceğiz. Menfur saldırıda yaralanan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

“Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir”

Saldırıyla ilgili en sert açıklama İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu, “Saldırıya uğramışız… Saldıranlar elbette ki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Hayatları boyunca bir tek PKK’lıyı ittiremeyenler, şehitlerimizin kanını yerde bırakanlar, şayet bağrımıza bıçak saplıyorsa it’e değil, sahiplerine hesap sormak boynumuzun borcu olsun. Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti 'den açıklama

İYİ Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. İyiler mutlaka kazanır” denildi.

Muharrem İnce’den de tepki

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de saldırıyı kınadı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, “Bağcılar'da İyi Parti standına yapılan saldırıyı kınıyor, yaralanan İyi Partili yurttaşlarımıza şifa diliyorum. Siyasi rekabet savaş değildir; bizimle aynı partide olmayan, aynı düşünmeyenler de düşmanımız değildir. Hepimiz aynı memleketin evlatlarıyız!” ifadelerini kullandı.