CiddiGazete- AKP'nin "çözüm süreci" adı altında gerçekleştirdiği açılımlar, PKK terörünün şehirlere inmesiyle ve yüzlerce güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla sonuçlanmıştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında "Burası Kürdistan'dır" diyen esnafın gözaltına alınmasını eleştiren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, şimdi de "çözüm süreci"ne özlemini dile getirdi.

Youtube'daki yayında cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına değinen Ensarioğlu, İyi Parti'nin herkesi kucakladığını savundu. Galip Ensarioğlu, "Kürtlerin desteklemediği birisi cumhurbaşkanı olamaz" iddiasında da bulundu.

Ensarioğlu, "AKP sizden çözüm sürecine katkı sunmanızı isterse yanıtınız ne olur?" sorusuna, "Benim için bir partinin talep etmesi değil halkın talep etmesi, devletin gerek duyması... Bana düşen ne varsa yaparım" diye cevap verdi.

DAHA ÖNCE PKK'YA AF İSTEMİŞTİ

Salim Ensarioğlu, 2013’te yaptığı açıklamada, "çözüm sürecinin" başarıyla sonuçlanmaması durumunda Türkiye'nin bir felakete doğru sürükleneceğini savunarak, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "Bana göre Öcalan'a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkan tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Ensarioğlu ayrıca, o dönem yaptığı konuşmasında, PKK'lı teröristlere "af" da isterken, "Bu insanların dağdan inmeleri için bir yol verilmelidir. Nedir bu yol? Bu yol aftır" demişti.