CiddiGazete- Yalova Belediyesi'nde muhasebe personeli olarak çalışan Reşat Elginin yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip, ortadan kaybolduktan sonra Denizli'de yakalanmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleçin (48) de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, başkan yardımcısı Halit Güleç, muhasebe personeli Reşat Elgin (43), Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Ayrıca soruşturma başlatıldığında belediye başkanlığı görevine devam eden Vefa Salman, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "zimmet" suçlarından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından 27 Şubat'ta geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Yalova Cumhuriyet Savcısı Cesim Eren tarafından yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı.

Yalova 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen ve 150 sayfadan oluşan iddianamenin içerisinde tanık ve tutuklular hakkında ifadelerle birlikte, kanıt sayılan delil ve belgeler yer aldı. Yalova 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan eski belediye başkanı Vefa Salman'ın, denetim görevini ihmal, irtikaba göz yumma ve zimmet suçlarından 3 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

VEFA SALMAN İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Davanın üçüncü günü görülürken mahkemenin söz verdiği iddia makamı Vefa Salman hakkında tutuklama talebinde bulundu.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Mahkeme, eski Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında, yurt dışı çıkış yasağının yeterli olacağı, bu nedenle iddia makamının tutuklama talebinin reddine hükmetti.

Ayrıca, tutuklu sanıklardan E.Ö. ile T.K.'nın tahliyesine karar veren mahkeme, Güleç ile birlikte diğer 16 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

MAHKEME ÖNÜNDE ARBEDE YAŞANDI

Dava sonrası adliye önünde bekleyen sanık yakınları arasında arbede yaşandı.

Arbede sonucu çok sayıda kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.