CiddiGazete- Türkiye Değişim Partisi (TDP) Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinden 10 gün önce istifa eden Avukat Onurcan Yazıcı, bugün düzenlediği basın toplantısında, parti kurucu üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı.

Yaklaşık bir yıl önce "değişim" sloganıyla demokrasiye inanarak, yola çıktıklarını ancak yaşanan son gelişmelerle bunun TDP çatısı altında mümkün olamayacağını gördüklerini ifade eden Yazıcı, dün toplanan olağanüstü MYK toplantısında alınan ve katılım yeterliliği açısından hukuka aykırı olan bir kararla pazar günü yapılması planlanan Gençlik Kolları Kurultayı’nın belirsiz bir tarihe ertelendiğini hatırlattı.

DARP VE TEHDİT İDDİASI

Gazete Duvar’dan Elvan Yılmaz’ın haberine göre, "Parti içinde demokrasiye inancı olmayanlar ve sandıktan istedikleri sonucu çıkaramayacak olanlar, hukuka aykırı olarak aldıkları kararı yayınlamaya dahi korkmuşlar, lüzumu halinde baskın bir seçim planlayarak parti içi demokrasiye gölge düşürmüşlerdir" diyen Yazıcı, Türkiye Değişim Partisi Genel Merkezi’nde darp ve tehdit edildiğini ve bunu yargıya intikal ettirdiğini de söyledi.

MAFYA İDDİASI

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün parti içerisindeki mafya oluşumlarına izin verdiğini iddia eden Yazıcı, “Parti içi, mafya tipi oluşumlara izin vererek gençlik kolları genel başkanına hakaret edilmesine göz yumanlar, genel merkez binası içerisinde yine gençlik kolları genel başkanının tehdit edilerek darp edilmesi karşısında da sessiz kalmışlardır. Tüm bu yaşanılan olaylar, darp raporları ve karakol ifade tutanaklarıyla tarafımca yargıya intikal ettirilmiştir” diye konuştu.

"SARIGÜL SAHİP ÇIKMADI"

Sarıgül’ün omuz omuza yürüdüğü genç arkadaşlarına sahip çıkmadığını ileri süren Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaşanılan olayların faillerini ve azmettiricilerini, yeni yapılan MYK değişikliği ile görevlendirerek ödüllendirmiş ve maalesef parti yetkililerinin büyük bir kısmı da bu yaşanılanlara teslim olmuştur.

Tüm bu olan bitenler neticesinde yaklaşık 10 gün önce yalnızca partideki görevimden istifa etmiş olsam da bugün itibariyle parti kurucu üyeliğimden de istifa ediyor, demokrasiye inananlar ve dik duruş sergileyenler adına kıvılcım olmaktan onur duyuyorum. Biz gençler olarak, demokrasiye inancı olan insanlarla mücadelemize devam edeceğiz."

KADIN KOLLARINDA DA İSTİFA

Öte yandan Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan da önceki gün görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ceylan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz hak hukuk adalet için çıktık bu yola. Ama haksızlık, adaletsizlik ve de hukuksuzluğun karşısında omurgalı dik duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Bunun içindir ki, yapılan adaletsizliğin karşısında duracağız tabiî ki. TDP ile hiçbir bağım kalmamıştır”" ifadelerini kullanmıştı.