CiddiGazete- Devlet Bahçeli'nin eski yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhur İttifakı'nın MHP'yi bozduğunu savundu.

Teşkilatlardan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Çetin, kişisel Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

AKP’nin Milliyetçi Hareket Partisi'nin özünü bulandırdığını söyleyen Şefkat Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Misyon unutturulunca... Vizyon da; hampacı, siyasi rantçılar toplanıyor. Özümüzün bulandırılması, ittifak uyumu diye satılıyor. Varlık nedenlerimiz milli bekamız; ranta çevirilerek. Olumsuzlukların örtüsü yapılıyor. Bağımlı, siyaset rantçıları. Ülkü, ilke arayanları düşmanlaştırıyor."

ŞEFKAT ÇETİN KİMDİR?

1954 Yozgat-Boğazlıyan doğumlu.

Evli ve iki çocuk babası.

İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat'ta, yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü'nde tamamladı.

1971 yılından itibaren Türk milliyetçiliği düşüncesinin iktidarını hedefleyen kuruluşlarda yönetici olarak hizmet verdi.

Genç Ülkücüler Teşkilatı bünyesinde başlayan hizmetleri, 1978 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak devam etti.

12 Eylül ara dönemi sonrası hürriyetine kavuştuktan sonra Milliyetçi Çalışma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde Merkez Karar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyelikleri ve Başkanlık Divanında hizmet verdi.

18 Nisan 1999 seçimi sonucunda 21. Dönem TBMM Ankara Milletvekili olarak görev yaptı.

1997-2002 yılları arasında MHP'de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

4 Kasım 2012 tarihinde yapılan büyük kurultayda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan kurultayda tekrar Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak Devlet Bahçeli'nin listesinde yer aldı. Ardından Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçim sonucunda, 25. Dönem TBMM Ankara Milletvekili olarak tekrar Meclis'e girdi.

Ardından, olağanüstü genel kurul talep eden teşkilatları görevden aldı. Görevden alma yazılarının çoğunu teşkilatlara değil, valiliklere ve kaymakamlıklara gönderdi.

2017 Ağustosunda, Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine istifasını vererek koltuğu Semih Yalçın'a bıraktı.