CiddiGazete- MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in talimatıyla 12 Eylül harekatından sonra ülkücü camiadan uzaklaştırılan, MHP'ye ancak Türkeş'in vefatından sonra dönebilen Edip Semih Yalçın, sosyal medyadan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan paylaşımlar yaptı.

DYP saflarında siyaset yaparken, bir süre AKP'nin kuruluş çalışmalarında Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte olan ancak daha sonra ayrılan Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin davetiyle MHP'ye geldi.

Devlet Bahçeli, Akşener'i ilk kez 2002 seçimlerinde milletvekili adayı gösterdi ancak MHP barajı aşamadı.

Akşener, Bahçeli tarafından bir sonraki seçimlere kadar MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak atanırken, 2004 yılındaki mahalli seçimlerde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

2007 seçimleri için İstanbul'da yapılan ön seçimde 24 aday arasında ilk sırayı alan Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin takdiriyle milletvekili listesine de ilk sırada yazıldı ve MHP milletvekili olarak meclise girdi.

2011 yılında bu kez ön seçim yapılmadan Bahçeli tarafından İstanbul 3. bölgeden liste başı aday yapılan Akşener, ikinci kez MHP milletvekili oldu.

7 Haziran 2015'teki seçimlerde Meral Akşener, Devlet Bahçeli'nin onayıyla 3. kez MHP milletvekili adayı oldu ve yine seçilerek Ankara'nın yolunu tuttu.

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo hükümet kurmaya elverişli olmadığı için 1 Kasım 2015'te erken seçim yapıldı. MHP'nin 40 milletvekili kaybettiği seçimlerde Bahçeli, Meral Akşener'i milletvekili listesine koymadı.

Akşener, daha sonra yaptığı açıklamada, "Milletvekili adayı gösterilseydim genel başkanlığa talip olmazdım" demişti...

AKŞENER'İN REFERANSI DEVLET BAHÇELİ

MHP'de 13 yıl süren siyaset yaşamı Devlet Bahçeli'nin takdiriyle başlayan ve yine Bahçeli'nin tasarrufuyla sona eren Meral Akşener, ihracından sonra kurduğu İyi Parti'yle Balgat'ın hedefi oldu.

Ülkücü camianın, Devlet Bahçeli'nin referansıyla kabullendiği Akşener, İyi Parti'deki performansıyla ortak olduğu milliyetçi oylar nedeniyle hep ağır dille eleştirildi ve ağır ithamlara maruz kaldı.

ELEŞTİRİLER İDEOLOJİK DEĞİL, SİYASİ

12 Eylül harekatıyla "ülkücülüğe" ara veren, Alparslan Türkeş'in vefatından sonra yeniden MHP'ye dönen Semih Yalçın, bugünkü sosyal medya paylaşımıyla Meral Akşener'i eleştirirken, dolaylı olarak Devlet Bahçeli'nin siyasi tercihine de ağır göndermeler yaptı.

İşte Semih Yalçın'ın Twitter paylaşımları:

1- Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İP Müdiresi Meral Akşener üzerinden Ülkücülere ve Ülkücülüğe yargılamaya kalkmış. Peşinen ifade edelim: Suimisal emsal olmaz.

2- Akşener'i ve Müdirelik ettiği partiyi Ülkücü addetmek ve göstermek; Ülkücülüğe bühtandır, Ülkücü Harekete hakarettir. Ali Karahasanoğlu; büyük bir hata yapmış... Biz Karahasanoğlu'nun Ülkücü Harekete duyduğu alerjiyi öteden beri biliriz. Buna rağmen kendisini çok da önemsemeyiz.

3- Lakin Yeni Akit yazarının Ülkücü camiayla en küçük alakası ve bağı olmayan, üstelik siyasette kötü örnek teşkil eden, tefrikacılığı tescilli biriyle Ülkücülüğü bağdaştırmaya kalkmasını hoş görmeyiz.

4- Akşener, hiçbir zaman Ülkücü olmadı. Sadece ağabeyinin unvanından yararlanarak Ülkücülüğü kullandı. Şimdi de bu seçkin sıfattan nemalanmaya çalışıyor ama nafile...

5- Akşener, MHP'deyken de Ülkücü değildi. Ülkücü olmadığı gibi, olanca fettanlığını kullanarak Ülkücü Harekete fitne tohumları ekmeye çalıştı.

6- İP Müdiresi Akşener, hep Amerikancıydı. Üniversitedeyken de, başka partilerdeyken de, MHP saflarındayken de bir Amerikan fücur üretimi olan FETÖ çetesiyle iltisakını sürdürdü.

7(son)- Ülkücü olmadığı için de MHP Akşener'e beş numara bol geldi. Fitne mayası tutmayınca MHP'den ayrılıp ahlakına, meşrebine ve tıynetine uygun bir parti kurdu. Hepsi bu...