İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, "Zina kaseti istifası" başlıklı haberle ilgili gazetemize bir açıklama gönderdi. Şenol Bal, Fikret Artan'ın 1 Nisan tarihinde yapılan kongreden sonra partideki görevinin zaten sonlanmış olduğunu, bu nedenle istifa edebileceği bir görevi bulunmadığını bildirdi. Artan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisini AR-GE Koordinatörü olarak tanıtmış ve görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Fikret Artan istifa gerekçesi olarak, MHP Genel Sekreteri görevindeyken adı kaset skandalına karışan Cihan Paçacı'nın İYİ Parti Genel Sekreteri olmasını öne sürmüştü.

Şenol Bal'ın, Fikret Artan'ın sosyal medyadan yaptığı istifa açıklamasıyla ilgili ciddigazete'ye gönderdiği metin şöyle:

Parlamento ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğum süreçte Şubat 2018 ayı sonunda AR-GE çalışmalarını başlatma kararı almış ve başkanlığın uhdesinde AR-GE çalışmaları için dört başkan yardımcısı atamıştım. Bu yardımcılardan biri Fikret Artan idi. Göreve başladığından itibaren çalışma etiğine uygun olmayan davranışları nedeniyle kendisi ile çalışamayacağımı beyan ettim.

1 Nisan birinci olağanüstü kurultayımızda tüzüğümüz gereği bu görevi resmen düşmüştür...

Bu görevde olmamasına rağmen bu şahıs, çeşitli çevrelerde bu sıfatı kullanmaya devam ettiği tarafımızdan tespit edilmiştir.

Böyle bir görevde olmamasına rağmen, sosyal medyadan böyle beyanat vermesinin anlamlı olmadığı gibi maksatlı bulduğumu söylemek isterim.

Bu şahsın parti içinde bir statü arayıp buna nail olamayınca karalama ve çirkin saldırılara neden tevessül ettiği araştırılmalıdır.

Kime hizmet ettiği anlaşılamayan bu ve buna benzer şahıslar her zaman siyasi partiler içinde bulunabilir.

Böyle şahısların şov yapmasına müsade etmemeniz ricamdır.

ŞENOL BAL

İYİ Parti Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı